Actualitate

„Operaţiunea Sparanghelul”, anchetată de Parlament

Publicat: 11 mai 2020

SD, ProRomânia, ALDE şi UDMR vor vota înfiinţarea unei comisii de anchetă, pentru „Operaţiunea Sparanghelul” care va investiga situaţia lucrătorilor sezonieri. Cele patru partide nu au fost mulţumite de răspunsurile primite de la Violeta Alexandru şi Bogdan Aurescu referitor la lucrătorii sezonieri.

PSD, ProRomânia, ALDE şi UDMR vor vota înfiinţarea unei comisii comune de anchetă a Parlamentului, pentru „Operaţiunea Sparanghelul”, pentru că nu au fost mulţumiţi de răspunsurile primite de la ministrul de Externe şi al Muncii, cu privire la situaţia lucrătorilor sezonieri.

Ei spun că „răspunsurile miniştrilor au evitat fondul întrebărilor, senatorii neprimind informaţii importante concrete legate de organizarea operaţiunii, implicarea statului în negocieri, sprijinul acordat cetăţenilor români aflaţi în situaţii financiare şi de sănătate precare în ţările de destinaţie”.

„Răspunsurile celor doi ministri au fost extrem de vagi, nesatisfăcătoare, nimic concret despre această operațiune. Nu puteau 2.000 de oameni să plece în autocare cu transport asigurat de polițiști, să se urce în avioane. Zborurile erau interzise atunci când au plecat. Au existat probleme în străinatate cu acești oameni: au probleme financiare, de sănătate. Miniștrii nu ne-au putut lămuri, așa că demersul vine natural.”, a declarat Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD.

Comentarii
  • Pai noi puteam merge in grup de maxim 3 persoane,iar ei tranzitau Romania cu autocare.E clar ca exista o intelegere intre cele 2 tari.Tot tratament diferit au avut la inceput,cand au intrat cu coronavirusul in tara.Un guvern de mincinosi,culegatori de voturi si sparanghel.

Adauga un comentariu