Stiri Turism

Operatorul britanic Thomas Cook, preluat de un grup chinez

Publicat: 04 nov. 2019

Operatorul britanic Thomas Cook. Grupul chinez Fosun Tourism, proprietarul touroperatorului Club Med, a anunţat vineri că va prelua marca Thomas Cook pentru 11 milioane lire sterline (14,25 milioane dolari). Prin această tranzacţie grupul chinez vrea să-şi extindă prezenta în sectorul turismului, transmite Reuters.

Falimentul Thomas Cook

Cea mai veche firma de turism din lume, operatorul britanic Thomas Cook, a intrat în faliment la finele lunii septembrie. Tot acest faliment, după ce nu a reuşit să găsească fondurile necesare pentru a supravieţui. Thomas Cook avea 22.000 de angajaţi la nivel mondial şi deţinea hoteluri, staţiuni turistice, companii aeriene şi nave de croazieră.

După declararea falimentului Thomas Cook, rivalul Hays Travel a intervenit şi a preluat 555 de agenţii Thomas Cook din Marea Britanie. Toate astea făcute la un preţ de şase milioane de lire sterline.

Activele preluate de Fosun Tourism includ mărcile înregistrate, numele de domenii, aplicaţiile software şi licenţele deţinute de Thomas Cook. De asemenea includ şi mărcile de hoteluri Casa Cook şi Cook’s Club. Fosun a subliniat că, deocamdată, nu intenţionează să preia activele sau afacerile de peste hotare.

Operatorul britanic Thomas Cook. Fosun Tourism, cel mai mare acţionar la touroperatorul britanic

Preşedintele Fosun Tourism, Qian Jiannong, a apreciat că firma cu sediul în Hong Kong „a crezut întotdeauna în valoarea mărcii Thomas Cook”. Acesta a adăugat că preluarea acestei mărci „va permite grupului să îşi extindă operaţiunile din turism pe baza renumelui mărcii Thomas Cook şi a creşterii robuste a turismului chinez în străinătate”.

Înainte de falimentul Thomas Cook, grupul chinez Fosun Tourism era cel mai mare acţionar la touroperatorul britanic. În luna august a acestui an s-a oferit să injecteze 450 milioane de lire sterline în schimbul unei participaţii majoritare la Thomas Cook. Însă acest plan a eşuat în cele din urmă. Toate astea pentru că Thomas Cook nu a reuşit să strângă fondurile cerute de creditorii săi.loading...

Adauga un comentariu