Actualitate

Opinia unui medic despre termometriștii lui Arafat. Oana Bianca: „Este vorba de dictatură, bineînțeles!”

Publicat: 20 mai 2020

Un profesor universitar transmite un mesaj „termometriștilor” lui Raed Arafat. Medicul susține că nu dă doi bani pe criteriul „medical” de evaluare a stării de sănătate prin măsurarea temperaturii la poarta aprozarului.

„Eu sunt profesor universitar şi nu dau doi bani pe criteriul „medical” de evaluare a stării de sănătate prin măsurarea temperaturii la poarta aprozarului! Probabil așa-zisul medic Arafat nu face deosebirea între „febră” şi hipertermia fiziologică, adaptativa. Din nefericire aceste măsuri amatoricesti stau la baza arestării oamenilor de către forțele de represiune şi declanșarea unui şir de proceduri irelevante – izolare improprie şi testare nespecifică. Aici e vorba de afaceri cu efecte medico-sanitare, nu de vreo boală! Şi de dictatură, bineînțeles!

Am o întrebare pt dl. „medic” Arafat, care nu este de fel clinician şi pare că a uitat criteriile de măsurare a diferiților parametri fiziologici în cadrul examenului clinic obiectiv! Examen clinic lăsat la îndemâna portarilor de la Kaufland!

Toate evaluările se fac în condiții de repaos – cel puțin 15 min – îl clinostatism. Adică la pat. De preferința dimineața – de pildă temperatura, frecventa cardiaca, tensiunea arterială etc.

Se știe că cel mai rapid mamifer de pe Terra este ghepardul – aleargă cu 120 km/h. Totuși, dacă în 30 sec nu își atinge scopul, se opreşte! Poate dl. „medic” Arafat să îmi spună DE CE? Cu adevărat, rezervele de compus ergotrofic anaerob (fosfo-creatina) aferente susținerii primelor 30 sec de activitate sunt epuizate! Dar mai rămâne adenozin trifosfatul, care ar mai asigura aproape 1,5 min de efort anaerob! De ce se opreşte ghepardul atunci?

Pentru ca temperatura sare, în 30 sec, la nivelul capului, de la 36,8 la 41 de grade – filmările cu termoviziune au demonstrat asta. La 42 de grade apare riscul hemolizei ( spargerea globulelor roșii) şi a insuficientei renale. Animalul se opreşte.

„Doctore” eu când ies de la antrenament de forța am 140/80 tensiunea arterială, iar când ies de la cel de anduranţa am 100/60 – vrei să spui că tind spre a fi hipertensiv, sau hipotensiv? Dimineața am 110/60. Știu, deja te gândești cât costă organele din mine.

Dacă nu știi să faci corelația între temperatura şi frecvenţa cardiaca, te învăț eu! Dacă în condiții de repaos la pat un subiect care are 36,7 de grade la frecvenţa 75 bpb în mod normal, dacă într-o zi vei găsi 37, 7 grade, nu-i mai lua pulsul: îți zic eu că are 95 bpm. Cam 10 bătăi în plus la grad.

Ori, când merge lumea la magazin, nu e nimeni sub 110 bpm, adică frecventa cardiaca aferentă efortului ușor. Ca să fie totul corect, „doctore”, clienții trebuie aduși la LIDL cu patul. Altfel vei avea 0,2 – 0,5 zecimi de grad peste temperatura de repaos.

Aceasta țigănie este o veche manipulare a standardelor fiziologice : așa a scos medicina profilactică pe bandă rulantă zeci de mii de „hipertensivi”, „diabetici”, hipercolesterolemii etc. Numai pe pastile pt colesterol şi numai la nivelul Clujului se câștiga anual 30.000.000 €! Din pix!

Așa face şi așa-zisul medic Arahat – alergi 25 m după copil, sare temperatura şi sunt chemate forțele de represiune!

Văd că lumea e prinsă în mărunțișuri despre ce fel de termometru şi ce fel de personal să ia temperatura! GREȘIT!! Acestea sunt detaliile copilărești ale unei proceduri irelevante, amatoricești şi săvârșite în scop de fraudă!

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Hatieganu” ar trebui să anuleze licența de medic a acestui comerciant! Mulțumim pt SMURD, dar nu e nevoie de un medic pt a fonda un serviciu de ambulanță!

Ați văzut cum a leșinat soldatul ăla când cuvânta Arahat de la pupitru? Dânsul a reacționat ceva mai prost decât când a leșinat un soldat la „cuvântarea” lui Plăvan. De la pupitru, marele medic repeta – „Întindeţi jos!”, „Întindeţi jos!” – de parcă puteau să-l întindă sus! Pot să-i recomand armatorului Raed Arafat studiul materiei „Modificări adaptative în condiții deosebite de mediu”, care face parte din curricula masterală. Băiatul ăsta îmi aduce aminte de răspunsul dat lui Gigi Becali de către Academicianul Vădim Tudor la întrebarea „Ce să fac după ce termin facultatea?” : „Liceul!”, a transmis Oana Bianca, medic.

Comentarii
  • haiiii… nu mai .. comenta impotriva DOMNULUI ARAFAT!!! Ca peste tot iti pune pistolul TERMOMETRU pe frunte, in toate tarile . Nu mai ai de cine te lua decat de DOMNUL ARAFAT ? faci aici o intreaga teorie a temperaturii si a termometrului , in toate tarile se aplica metoda termometrului pe frunte, DIN CHINA EPIDEMICA VINE METODA TERMOMETRULUI LA FRUNTE DEALTFEL CHINA CARE A DISTRUS TOATA PLANETA A INVENTAT SI METODA TERMOMETRULUI IN LOCURILE PUBLICE

Adauga un comentariu