Local

Opt ani de temniță, după o faptă oribilă! Condamnat după ce și-a ucis cel mai bun prieten!

Publicat: 21 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opt ani de temniță după o faptă oribilă Condamnat după ce și-a ucis cel mai bun prieten

Un individ a primit o pedeapsă de opt ani de detenție, în urma unui omor. Pe lângă aceasta, el trebuie să le achite rudelor victimei despăgubiri în valoare de peste 20.000 de lei. Întreg scandalul a izbucnit în fața unui magazin

Un ieșean a fost pedepsit de magistrați, după ce a fost acuzat de comiterea unei fapte extrem de grave. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Eugen Vieriu la opt ani de pușcărie, pentru omor.

„Instanța îl obligă pe inculpatul Vieriu Eugen să plătească despăgubiri părților civile minore astfel: părților civile prin reprezentantul legal, suma de câte 10.000 de lei, pentru fiecare, cu titlu de daune morale. De asemenea, pentru părțile civile minore – suma de 126,30 lei lunar, pentru fiecare, reprezentând rentă viageră, prin reprezentantul legal, sumă plătibilă începând cu data decesului victimei și până la majoratul minorilor”, au precizat magistrații ieșeni.

De asemenea, aceștia au dispus confiscarea de la inculpat a cuțitului folosit la comiterea infracțiunii.
De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ceartă în fața unui magazin

Procesul individului a început pe data de 20 august 2019. Asta, după ce el a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv începând cu data de 28 iulie 2019.
Conform anchetatorilor, individul a fost ucis cu sânge rece chiar de prietenul său. Pe 27 iulie, în jurul orei 19:30, un apel la numărul unic de urgență 112 avea să anunțe că, în centrul comunei Țibana, un bărbat a fost înjunghiat. Imediat, la fața locului au intervenit un echipaj medical și polițiștii. Medicii l-au găsit pe Vasile V., un bărbat în vârstă de 36 de ani, înjunghiat în piept, într-o baltă de sânge. Rana provocată a fost extrem de gravă, iar bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. Au fost inițiate manevrele de resuscitare, dar personalul medical nu a putut decât să declare decesul. Polițiștii au rămas la fața locului și au demarat ancheta.

Martorii le-au povestit oamenilor legii ce s-a întâmplat, îngroziți de situație. Anchetatorii au menționat că Eugen Vieriu, în vârstă de 41 de ani, s-a certat cu Vasile V. în fața unui magazin. Potrivit procurorilor, la un moment dat, Vasile V. l-ar fi lovit pe Vieriu cu un bici în zona capului, iar acesta din urmă a ripostat, înjunghiind victima în piept.
La scurt timp, polițiștii l-au ridicat pe suspect și l-au dus la audieri. Acolo, bărbatul a povestit ce s-a întâmplat, iar oamenii legii l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior, Eugen Vieriu a fost prezentat în fața judecătorilor, care au decis să îl aresteze preventiv pentru 30 de zile.

Adauga un comentariu