Local

Opt aparate de decontaminare au ajuns la Iaşi. Câte spitale vor beneficia de acestea

Publicat: 07 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Opt aparate de decontaminare au ajuns la Iaşi. Câte spitale vor beneficia de acestea

Astăzi, 7 aprilie 2020, au ajuns opt aparate de decontaminare (tunerile de dezinfecţie) la Iaşi. Pacienţii şi personalul medical din patru spitale vor beneficia de acestea, având un rol extraordinar de important. Preţul unui aparat de ventilare mecanică ajunge la 7.000 de euro, iar preţul unui aparat de decontaminare ajunge la 8.000 lei.

„Astăzi au ajuns toate cele opt aparate de decontaminare. Sunt aşa numitele tuneluri de dezinfecţie sau decontaminare, în patru spitale din Iaşi. Sunt foarte importante pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţii care ajung sau persoanele care ajung în aceste spitale. Avem în derulare şi alte proiecte. Astăzi s-a făcut viramentul bancar pentru cinci ventilatoare mecanice care vor sosi în zilele următoare şi vor ajunge la Suceava pentru că în această perioadă acestea vor fi foarte utile pentru bolnavi.”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Romano – catolică.

De asemenea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași a transmis eficiența acestor două tuneluri de la unitatea medicală.

„Am primit o sponsorizare din partea Episcopiei Romano-Catolice care a adus două tuneluri de dezinfecţie care vin în beneficiul cadrelor medicale care lucrează în zonele unde se află pacienţii infectaţi. Se iese prin aceste tuneluri şi aceasta oferă comoditate, o dublă eficientă pentru că dezinfecție prin biocid şi prin ultra-violete, nu mai necesită o altă persoană care să pulverizeze.

Sigur că nu ne rezumăm la cele două tuneluri care sunt amplasate la un singur pavilon. Fiind un spital pavilionar avem promisiuni din partea sponsorilor şi dacă este cazul sigur vom cumpăra şi noi la nivelul spitalului astfel de tuneluri care sunt de un real beneficiu”, a specificat prof. dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Totodată, managerul Institutului Regional de Oncologie Iași a declarat primirea a două tuneri de acest fel care vor fi benefice personalului medical și pacienților.

„Astăzi cred că în urmă cu o oră am primit de la Episcopia Romano Catalica două echipamente de dezinfecţie a echipamentului său a exteriorului unei persoane. Sunt echipamente care dezinfectează cu substanţa dezinfectantă şi cu ultraviolete.

Încă nu le-am instalat, doar le-am încercat. Cred că vor fi de folos personalului medical de la Institutul Regional de Oncologie. Unul îl vom instala în Ambulatoriul 2 unde am spus noi că tratăm pacienţi care vin din zona roşie şi unul îl vom instala la una din căile de acces din clădirea principală.”, a declarat Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie Iaşi.

 

Adauga un comentariu