Local

Opt salariați ieșeni din cadrul MAI, testați pozitiv cu noul coronavirus. Alți 57 de persoane, confirmate la un centru de recuperare din Hârlău

Publicat: 04 nov. 2020
test covid-19
Focare noi Covid-19, în județul Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia unui focar Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  • UNITATE M.A.I . DIN IAŞI – 8 salariaţi

     Măsuri:

           Persoanele depistate pozitiv au fost izolate la domiciliu iar contacţii direcţi au fost plasaţi în carantină. Ancheta rămâne deschisă.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. CENTRUL DE ÎNGRIJIRE ŞI ASISTENŢĂ PENTRU PERSOANE ADULTE CU DIZABILITĂŢI  HÂRLĂU – a fost confirmat cu COVID-19 încă un salariat.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmati cu noul coronavirus 6 salariaţi.

Măsuri:

           La testarea din 02.11.2020 a mai fost depistată pozitivă o infirmieră. Persoana depistată pozitiv a fost izolată la domiciliu. S-a efectuat dezinfecţia tuturor spaţiilor.

  1. CENTRUL  DE RECUPERARE ŞI REABILITARE NEUROPSIHICI HÂRLĂU – au fost confirmate cu COVID-19 încă 57 de persoane (26 de angajaţi şi 31 de beneficiari). În total sunt confirmate până în prezent 137 de persoane (40 beneficiari şi 97 angajaţi).

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  9 beneficiari şi 71 de angajaţi.

Măsuri:

           În data de 03.11.2020 au mai fost depistaţi 26 de angajaţi şi 31 de beneficiari pozitivi. A fost efectuată monitorizarea zilnică a stării de sănătate a întregului efectiv de către un medic infecţionist, aprovizionarea constantă cu echipament de protecţie şi dezinfectante, precum şi efectuarea dezinfecţiei în toate spaţiile.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 04 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 11662 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 363 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4277 au fost externate (cu 95 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 247.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 04 noiembrie 2020, sunt ocupate 473 de paturi, din care 44 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 44, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 5 la Spitalul de Recuperare, 6 la Spitalul C.F. Iasi si 13 la Spitalul de Neurochirurgie. In momentul de faţă mai sunt libere 5 paturi ATI, 3 la Spitalul de Neurochirurgie, unul la Spitalul CF Iasi si unul la Spitalul Municipal Pascani.

     In spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 167 de paturi: 8 paturi la Spitalul de Pneumologie, 9 paturi la Spitalul de Recuperare, 10 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon”, 64 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 25 la Spitalul de Boli Infecţioase, 24 de paturi la Spitalul Militar şi 27 de paturi la Spitalul CF Iaşi. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate toate cele 3 paturi ATI. Mai menţionăm că în momentul de faţă sunt 20 de bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 04 noiembrie 2020, un număr de 3607 de persoane se află în izolare, iar 2859 de persoane sunt carantinate la domiciliu. De asemenea, pentru inca 1549 de persoane, măsura carantinării a fost instituită de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră. Menţionăm că potrivit legislaţiei în vigoare, carantina se impune pentru contacţii direcţi cu persoane confirmate, dar şi pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, conform  INSP.

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 7824 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 10724 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu