Actualitate

Orașul din România unde ar urmă să se oprească căldura iarna aceasta. Primarul cere ajutorul Guvernului

Publicat: 09 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Orașul din România unde ar urmă să se oprească căldura iarna aceasta. Primarul cere ajutorul Guvernului
Zece mii de locuitori din orașul Brad ar putea rămâne fără căldură în această iarnă

Energia electrică nu numai că s-a scumpit, însă aceasta a început să pună probleme mult mai mari în rândul unui oraș din România. De curând, Primarul din Brad a cerut ajutor din partea Guvernului, din cauza faptului că localnicii ar putea să rămână fără căldură în mijlocul iernii. Ce spun autoritățile, dar și ce măsuri ar trebui să ia aceștia pentru a avea parte de căldură în sezonul rece.

În orașul Brad, din România, mii de localnici ar putea să rămână fără căldură chiar în mijlocul iernii. S-a apelat chiar și la ajutorul Guvernului, însă problema se așteaptă a fi rezolvată.

Fără căldură în această iarnă în Brad

Zece mii de locuitori din orașul Brad ar putea rămâne fără căldură în această iarnă, asta dacă autorităţile nu găsesc mai rapid o soluţie pentru asigurarea stocului de păcură necesar pentru centrala termică.

Primarul localităţii a apelat la sprijinul Guvernului şi pentru subvenţii. Insa, edilul spune că Primăria nu are bani să achite 50% din preţul fnal de producţie al energiei termice.

„Avem câteva probleme legate de începerea furnizării energiei termice în sistem centralizat, în municipiul Brad, generate de preţul foarte mare pe care îl are păcura în ultima vreme. Faţă de sezonul trecut, preţul s-a dublat.”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiul Brad.

Ce a spus Primarul din Brad

Asigurarea stocului necesar de păcură pentru o iarnă, dar şi obţinerea unui preţ rezonabil pentru numărul de locuitori, în condiţiile crizei actuale cu care România se confruntă, sunt principalele provocări ale Admistraţiei Locale din Brad. Primăria a cerut ajutor de la Guvern pentru a putea asigura subvenţiile la energie termică.

„O situaţie extrem de delicată este faptul că nu există în acest moment păcură pe piaţă. Am încercat cu marii furnizori, însă nu ne pot pune la dispoziţie păcura şi este necesar să derulăm un contract de achiziţie publică la un preţ foarte mare. 50% din energia termică este subvenţionată, aşteptăm ca prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Intervenţie să putem primi cei 50% pentru subvenţionarea energiei termice la societate.”, spune edilul.

Societatea de termoficare stă cu rezervoarele pregătite pentru sute de tone de păcură. De curând, punctele termice au fost modernizate, iar conductele au fost și ele reabilitate.

Municipiul Brad nu este , momentan, racordat la reţeaua de gaz. Din cele peste 4.200 de apartamente, mai mult de 3.000 au rămas branşate la sistemul centralizat de termoficare.Autorităţile au realizat şi un proiect pentru construirea unei centrale cu combustibil mixt, pe gaz, păcură şi biomasă. Acesta ar urma să fie finanţat prin programul termoficare.

Adauga un comentariu