Prima pagină » Magazin » Organizare Team Building: Ce pași sunt importanți să urmărim?
Organizare Team Building: Ce pași sunt importanți să urmărim?

Organizare Team Building: Ce pași sunt importanți să urmărim?

23 apr. 2024, 03:00,
BZI.ro, în Magazin

Trăim într-o lume modernă caracterizată de un dinamism ieșit din comun. Acest lucru nu se resimte doar în viața noastră privată, ci și în cea profesională. Eficiența unei echipe depinde enorm de mult de modul în care se formează legăturile dintre angajați. O comunicare eficientă este cheia unei relații de colaborare care aduce rezultate. Astfel, nu este de mirare faptul că din ce în ce mai multe companii caută soluții prin care să crească eficiența echipelor prin întărirea legăturilor dintre angajații. În prezent, una dintre cele mai la îndemână metodă este aceea de a organiza periodic un team building, o ieșire informală care poate aduce o mulțime de beneficii la nivel de echipă și nu numai.

De multe ori, team building-ul este privit doar ca un simplu prilej de distracție între colegi, însă în realitate acesta reprezintă o oportunitate de a suda mult mai bine echipa. Organizarea unui team building însă poate reprezenta o corvoadă dacă nu există un plan bine pus la punct. De aceea, în cele ce urmează am pregătit câțiva pași de bază pe care este recomandat să îi urmăm atunci când vine vorba despre organizare team building.

Organizare team building: Care este obiectivul?

Înainte de a ne gândi la orice formă de organizare a unui team building, este important a stabili mai înainte obiectivul principal al acestei întâlniri. Indiferent dacă este vorba despre consolidarea relațiilor dintre angajați sau despre motivarea echipei, este foarte bine a stabili un obiectiv pentru viitorul team building. Știind obiectivul, ne va fi mult mai ușor să luăm toate celelalte decizii ce au legătura cu organizarea unui team building și potențialele investiții ce trebuie făcute în prealabil.

Alegerea locației în care se va desfășura team building-ul

Locația, la fel ca și obiectivul de bază, sunt ambele detalii ce trebuie stabilite cu atenție. Spre exemplu, dacă dorim îmbunătățirea relațiilor dintre angajați, organizarea unui team building în cadrul unui escape room Cluj-Napoca, poate reprezenta o alegere mai mult decât inspirată. Altminteri este recomandat a ne îndrepta atenția înspre o locație liniștită, favorabilă interacțiunii, așa cum este spre exemplu o cabană undeva într-o zonă montană. Concomitent cu locația este necesar a stabili și data la care va avea loc team building-ul, fiind desigur atenți și la disponibilitatea echipelor.

Alegerea cu atenție a activităților

Un team building este despre activități distractive, menite să aducă echipele împreună, de aceea este esențial a le alege cu atenție. În general, în cadrul unui team building este de dorit a se alege activități care să încurajeze comunicarea, colaborarea și rezolvarea problemelor. Deși poate părea greu de crezut activitățile de această natură au un impact pozitiv asupra întăririi relațiilor dintre angajați. O echipă care învață să colaboreze eficient este o echipă care va avea performanțe notabile și în proiectele din cadrul companiei.

Planificarea aspectelor ce țin de logistică

Atunci când vorbim despre organizare team building este important să luăm în calcul și detaliile ce țin de logistică. Dat fiind faptul că acesta nu va avea loc în cadrul companiei, este esențial a avea în vedere toate aspectele ce țin de cazare, masă și transport. În plus, este necesar a ne asigura că avem la îndemână și toate obiectele necesare pentru desfășurarea activităților pe care urmează a le desfășura.

Evaluarea cu atenție a rezultatelor

Scopul principal al unui team building este acela de a forma echipe performante prin atingerea obiectivelor prestabilite. Astfel, pentru a putea știi dacă team building-ul a fost un succes, va fi necesar să evaluăm foarte bine rezultatele. În proces vom avea nevoie desigur și de feedback-ul participanților pentru a putea face o analiză cât mai obiectivă a evenimentului.

Ce este important de reținut este faptul că un team building bine organizat poate contribui semnificativ la consolidarea echipei, la creșterea motivației și la îmbunătățirea performanței la locul de muncă. Urmând pașii de mai sus, vom putea organiza un eveniment de succes care va avea un impact pozitiv asupra echipei și implicit asupra performanțelor companiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *