Actualitate

Organizarea locuinței. Idei și sfaturi practice

Publicat: 20 nov. 2019

Organizarea locuinței. Dezordinea în casă nu se referă neapărat la munți de farfurii murdare sau gunoi, ori haine aruncate prin casa.

Poți să faci curățenie regulat și să vezi că dezordinea se reinstalează chiar la câteva minute sau ore după ce te-ai chinuit atâta.

Există multe idei și sfaturi practice care vă permit să vă organizați locuința cât mai bine posibil, însă nu toate sunt chiar ușor de aplicat. Pentru o amenajare inspirată și eficientă a casei este nevoie de puțin timp și de schimbarea obiceiurilor.

Organizarea locuinței

Dacă veți ține cont de toate aceste sfaturi, avantajele vor fi pe măsura așteptărilor. Iată așadar câteva idei din care vă puteți inspira.

Amplasarea mobilei

Abia v-ați mutat în casă nouă sau vreți să vă schimbați mobila, dar nu dispuneți de un buget prea generos? Ei bine, puteți găsi mobilă ieftină, dar care să fie în același timp modernă, utilă și cochetă.

Piesele de mobilier ar trebui poziționate, pe cât posibil, de-a lungul pereților încăperii, astfel încât mijlocul camerei să rămână liber. În acest fel veți eficientiza cât mai bine spațiul.

Organizarea locuinței și menținerea ordinii

Ca să puteți menține mai ușor ordinea și curățenia în locuință, trebuie să faceți un mic efort, dar în timp acest sistem va deveni obișnuință. Hainele murdare nu trebuie lăsate aruncate prin casă, ci puse direct în coșul de rufe. Patul trebuie făcut zilnic și fiecare obiect trebuie să fie pus la locul său după ce este folosit. Acest lucru este valabil inclusiv pentru vasele care au fost utilizate și spălate, dar și pentru hainele care trebuie să aibă un loc al lor în dulap.

Aruncă lucrurile nefolositoare

Cu cât depozitați mai multe obiecte vechi ori stricate, cu atât mai greu va fi să organizați în mod eficient casa. Nu e bine să păstrați lucrurile de care nu mai aveți nevoie. Dacă ele nu au o valoare sentimentală, ar trebuie să le aruncați, să le reciclați, să le vindeți sau să le donați.

Utilizarea cutiilor

Organizarea locuinței. Pentru a evita dezordinea și pentru a avea o casă mai organizată, o idee bună ar fi să cumpărați cutii speciale pentru depozitare obiectelor sau să folosiți cutii mai vechi, cum sunt cele de la pantofi sau de la aparatele electrocasnice. Ele pot deveni accesorii extrem de utile pentru organizarea locuinței, dacă sunt folosite așa cum trebuie.

Puteți folosi etichete, pentru a ști exact ce se află în fiecare cutie în parte. În ceea ce privește depozitarea acestora, vă orientați în funcție de dimensiunea lor. Cutiile pot fi puse sub pat, pe dulapuri, pe rafturi, în debara sau în garaj.

Organizarea locuinței pentru a obține un aspect minimalist

Conceptul minimalist pentru amenajarea unei locuințe este extrem de apreciat la momentul actual. Acesta presupune alegerea unor piese de mobilier de calitate, puține și cât mai funcționale, dar și o foarte bună organizare a tuturor obiectelor din încăpere: aranjarea pe categorii a produselor, amplasarea unui suport pentru tacâmuri pe ușa dulapului din bucătărie, montarea unui raft pentru mărunțișurile din baie.

Toate aceste mici trucuri vă ajută să vă organizați mai bine locuința, astfel încât să aibă un aspect ordonat, modern și aerisit în același timp.loading...

Adauga un comentariu