Actualitate

(P) „Este jenant că premierul Orban a ajuns să fie arogant cu toți copiii!”

Publicat: 06 iun. 2020

Deputatul Silviu Macovei a avut o reacție foarte dură la adresa declarațiilor pe care primul ministru Ludovic Orban le-a făcut la adresa parlamentarilor care „votează pomeni electorale” cu referire la dublarea alocațiilor copiilor.

Parlamentarul ieșean, care în trecut a fost foarte implicat în aducerea alocațiilor copiilor la un nivel mediu față de ce este în Uniunea Europeană la acest moment, a transmis un mesaj foarte vehement premierului Orban: „Ca deputat poate ar trebui să nu mai votez guverne conduse de aroganți politici fără competențe și realizări. Da, mă refer aici exact la Ludovic Orban și la tupeul dumnealui de a numi alocațiile pentru copii drept pomeni electorale! Domnule prim ministru Orban, vreți, vă rog, să vă reamintiți că PNL s-a „luptat” ani de zile pentru a dubla alocațiile copiilor? Vreți, în același timp, să vă uitați un pic peste cheltuielile guvernului dumneavoastră măcar acum, în ultimul ceas înainte să iasă la iveală scamatoriile financiare din timpul epidemiei? Așa veți găsi surprinzătoare resurse financiare și pentru copii! Până vă reîmprospătați memoria la un pahar de whisky și o țigară în biroul premierului României (care nu este al dumneavoastră pe persoană fizică!), îmi permit eu, ca ales al cetățenilor români, să vă reamintesc că la fel cum ați ajuns premier și cu votul meu (pentru a nu arunca țara în haos), la fel votul meu contează să vă trimit acasă! Poate ați obosit…”.

Silviu Macovei a insistat pe faptul că extrem de mulți copii din România trăiesc la pragul de jos al sărăciei și că, practic, „întregi familii trăiesc de pe azi pe mâine doar din alocațiile copiilor. Nu este doar cazul acelora care nu vor să muncească, ci la familii care chiar sunt foarte sărace și fără șanse de a scăpa din această situație”. De altfel, Silviu Macovei este inițiatorul unei prevederi legislative (care a stârnit chiar controverse publice!) prin care părinții să nu poată cumpăra cu alocația „alcool, tutun și cafea” fiindcă aceste produse nu sunt „necesare pentru creșterea și dezvoltarea copiilor”. „Inclusiv această inițiativă a mea a fost dusă în derizoriu de premierul Orban. Dar voi reveni fiindcă eu cred în justețea socială a acestei măsuri” a completat deputatul Silviu Macovei.

Adauga un comentariu