Eveniment-Social

Palatul Copiilor Iași a demarat înscrierile pentru anul școlar 2020-2021

Publicat: 01 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Palatul Copiilor Iași a demarat înscrierile pentru anul școlar 2020-2021
Palatul Copiilor Iași a demarat înscrierile pentru anul școlar 2020-2021

Palatul Copiilor Iași a anunțat marți, 1 septembrie 2020, faptul că a demarat înscrierile pentru anul școlar 2020- 2021, la cercurile sale.

Acestea se fac de luni până vineri în intervalul orar 9- 13 și 13.30- 17.30, iar sâmbăta între orele 9 și 13 la sediul instituției din Bulevardul Carol I nr. 2.

Se poate opta pentru înscriere fizică sau online, toate detaliile fiind afișate pe site-ul instituției https://palatulcopiiloriasi.ro/.

Palatul Copiilor Iași organizează în perioada verii, două festivaluri în mediul online

Palatul Copiilor Iași organizează în perioada verii, două festivaluri în mediul online: Festivalul de Teatru pentru elevi ”EduTeatru” și Festivalul ”Magie în cuvinte”, pe platforma Faceebook.

Festivalul de Teatru ”EduTeatru” urmărește să descopere și să promoveze în mediul online, elevii talentați și pasionați de arta teatrală. Având în vedere contextul desfășurării festivalului, elevii vor realiza un video cu un moment artistic, de maximum 5 minute pe care îl vor posta pe pagina festivalului, în perioada 15 iulie- 31 august.

Ce promovează festivalul „Magie în cuvinte”

Festivalul ”Magie în cuvinte” promovează și stimulează copii spre a scrie de mână mesaje unice pentru Palatul Copiilor Iași. Mesajul cel mai apreciat pe pagina festivalului, va fi scris în interiorul instituției și va rămâne o mărturie peste ani, de la prima ediție a acestuia. Festivalul se va desfășura în perioada 1 august- 31 august.

Decizia vine în contextul în care, în această perioadă nu se pot susţine festivaluri, cu o participare ridica, în mod fizic. Tot mai multe instituţii de cultură au luat decizia de a susţine diverse evenimente în aer liber, sau în intermediul online. Un exemplu în acest sens este reprezentat de decizia Operei Naţionale Iaşi care, pe perioada restricţiilor, a ales să ofere publicului doritor spectacole în mediul online. Pe site-ul instituţiei de cultură ieşeana se redau, în weekend, mai multe evenimente artistice. Ideea a fost una de succes, înregistrând mii de vizualizări.

Carieră de succes încheiată dramatic! Un profesor de la Palatul Copiilor din Iași a ajuns să cânte pe străzi

Costel Feraru a reprezentat Iașul la festivaluri de peste tot din lume, dar de aproape o lună își câștigă existența cântând pentru trecători. De la începutul anului a rămas fără un loc de muncă. S-a folosit de ultimele economii pentru a se întreține în perioada pandemiei de COVID-19

Ieșeanul Costel Feraru, un fost profesor de țambal de la Palatul Copiilor din Iași, este nevoit să cânte pe stradă pentru a se întreține. A cântat de-a lungul carierei sale la petrecerile celor mai cunoscute localuri din zona Moldovei. Chiar dacă a avut ocazia să lucreze în alte orașe din țară și din lume, dragostea pentru orașul natal l-a adus mereu înapoi. De 50 de ani se bucură de o carieră de succes care s-a încheiat însă dramatic. La vârsta de 62 de ani, cântă la țambal pe strada Lăpușneanu din Iași pentru a strânge banii de chirie. Pandemia de COVID-19 l-a lăsat fără loc de muncă și colaborări în acest an. Banii câștigați de la trecători sunt puțini, abia îi ajung în unele zile să își asigure o masă caldă.

A descoperit talentul său pentru țambal la Palatul Copiilor din Iași, unde a fost câțiva ani mai târziu profesor

Adauga un comentariu