Stiri si curiozitati

Pandantiv cristal: Vindecări și puteri ale pietrelor

Publicat: 21 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pandantiv cristal Vindecări și puteri ale pietrelor
Fiecare piatră are proprietățile sale

În funcție de mai multe caracteristici o persoană poate purta un pandantiv de cristal pentru a obține diverse efecte pozitive.

În cristaloterapie se prezintă mai multe tipuri de pietre prețioase și semi-prețioase ce aduc beneficii organismului. Oamenii de știință privesc sceptic acest lucru, nefiind la ora actuală ceva ce ar putea demonstra efectele directe asupra corpului.

În ciuda acestui fapt, un număr considerabil de persoane aleg să poarte bijuterii și pandantive de cristal. În opinia multora, dacă există șansa ca acel accesoriu să aducă beneficii, este suficient pentru a le purta. Multă lume fiind mulțumită doar de aspectul aparte pe care fiecare piatră îl prezintă datorită formelor și culorilor plăcute.

minereu din care se poate face un pandantiv cristal
Ametistul se poate prezenta sub mai multe nuanțe de violet

Ametitst – Pandantiv de cristal

Rolul ametistului, precum și a celorlalte cristale, este de a stimula energiile din organism, contactul cu corpul fiind mult mai ușor de realizată dacă este sub forma unui pandantiv. Astfel, aceste pietre ar putea absorbi energia negativă și dărui energie pozitivă, acest schimb se poate imagina ca fiind precum unirea a 2 sticle (una goală, alta plină) ce ulterior devin jumătate amândouă.

Oamenii au apreciat proprietățile ametistului și au sesizat un efect important asupra controlului psihicului și a modului de gândire, fiind asociat adesea cu intuiția și trezirea spiritului. Culorile în care se găsesc sunt de culori intense ce variază de la violet până la roz-violet, fiind din familia cuarțului.

persoana ce tina in mana un pandantiv cristal
Folosirea cristalelor în mediații este o practică de mii de ani

Lapis lazuli. O piatră a meditației

Piatra numită lapis lazuli, nu se găsește sub formă de cristal, însă este folosită în acest scop. Istoria este una lungă avându-și numele atât în originea latină, cât și în persană. Se crede că prezintă proprietăți ce protejează de atacurile psihice și fizice, fiind ceva de nelipsit în contextul unui stres puternic.

Unele surse susțin că purtarea unui pandantiv, practică a medicinei alternative, ar avea proprietatea de a reîmprospăta sistemul imun. Iar îmbunătățirile ar apărea și la nivelul ritmului cicardian ce ulterior aduce multe consecințe pozitive. Pentru foarte mult timp a fost considerat drept o unealtă ce stimulează mediația, șamanii și alți practicanți susținând că au căpătat o iluminare și o gândire cu care au putut observa lumea cu alți ochi.

cristal pentru pandantiv
Cuarțul alb este un simbol al purității

Talisman cu cuarț incolor

Cuarțul clar sau incolor este un cristal ce apare în anumite condiții și poate fi mai comun în unele zone. Aspectul său este foarte similar cu cel al unui cristal de gheață, iar transparența sa este destul de mare. În diverse religii, mai ales în cadrul amerindienilor, se credea că sunt rezerve însemnate de energie spirituală făcând pandantive și talismane.

Vibrațiile acestor cristale au frecvențe foarte înalte. În cadrul meditațiile mulți practicanți spun că observă o implicare directă asupra chakrei coroanei. Este considerat ca fiind un simbol al purității și, precum ametistul, ajută la atingerea unui nivel superior de înțelegere a lumii.

femeie ce foloseste puterile cristalelor
Medicina alternativă prezintă soluții atunci când cea modernă dă din umeri

Cristaloterapia – Pandantiv din cristal

Chiar dacă de majoritatea savanților cristalele sunt privite sub forma unei pseudoștiințe, mulți oameni nu abandonează această practică antică. Un motiv pentru care aceasta nu dispare este constituit de vechimea ei enormă, dar și de faptul că știința nu poate să dovedească faptul că nu există nici cea mai mică influență.

Sunt multe persoane ce au în casă diverse pietre, accesorii, chiar și un pandantiv (cristal de ametist, cuarț, etc). Unde putem să menționăm și oameni ce practică terapia cristalelor, precum cunoscutul Alexandru Pârgaru, ce folosesc medicina alternativă ca o soluție pentru atunci când medicina modernă nu poate oferi soluții în vindecarea mai multor boli.

Adauga un comentariu