Dulciuri

Pandispan cu portocale

Publicat: 17 feb. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pandispan cu portocale
2

Ingrediente:

400 g faina alba de grau
80 ml ulei de floarea soarelui
250 g zahar brun
125 ml suc de portocale proaspat stors
5 oua
2 picaturi ulei esential de portocale
1/2 plic praf de copt

Pentru glazura:

50 ml suc de portocale
1 picatura ulei esential portocale
zahar pudra, in functie de cat de groasa doriti sa iasa glazura

Mod de preparare:

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul, pana cand mare parte din acesta se dizolva. Se adauga esenta de portocale, sucul de portocale si uleiul. Se omogenizeaza bine. Se adauga praful de copt si faina si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul intr-o forma de jena, unsa cu putin ulei in prealabil.

Tava cu pandispanul se introduce in cuptorul preincalzit si se coace la foc mediu (200 grade) pana cand trece testul scobitorii. Se scoate pandispanul din cuptor si se lasa la racit. Intre timp, se prepara glazura, amestecand sucul de portocale cu esenta si zahar pudra, pana cand capata o consistenta groasa.
Se toarna glazura usor peste pandispan, direct in tava, dupa care se lasa la racit complet, pana cand glazura se intareste. Se decoreaza cu felii de portocale, se portioneaza si se serveste.

Pandispan cu portocale recomandat de Adnia.

Adauga un comentariu