International

Papa Francisc a adoptat o lege extrem de dură! Vrea eliminarea nepotismului din Biserica Catolică

Publicat: 02 iun. 2020
Papa Francisc
Papa Francisc

Legea este rezultatul a patru ani de de pregătire şi doreşte să raţionalizeze cheltuielile şi să elimine nepotismul. Ea vine şi după ce coronavirusul a afectat fânaţele Vaticanului forţând autorităţile să implementeze reduceri drastice ale cheltuielilor.

În scrisoare, Francisc a precizat că noile norme vor duce la „scădere considerabilă a pericolului reprezentat de corupţie”.

În 2019, Papa a vorbit în mod deschis despre scandalul imobiliar de la Londra recunoscând că există dovezi clare ale corupţie din interiorul Vaticanului.

Giuseppe Pihnatone, un fost procuror anti-mafie care acum este la conducerea sitemului de justiţie din Vatican, a spus că noile norme juritice vor permite autorităţilor să suspende contracte suspicioase.

Comentarii
  • primul eliminat v-a fi el pana la sfarsitul anului !!!! bisericile trebuiesc impozitate si salariile popimii precum si orice finantare din bani publici sistate !!! exceptie la impozitare si o colaborare de ajutor cu autoritatile locale sa fie doar la activitati cu carater social !!!! nu conteaza titlul confesiunii !!

Adauga un comentariu