International

Papa Francisc a fost externat și a revenit la Vatican. Cum se simte Suveranul Pontif

Publicat: 14 iul. 2021
Papa Francisc
Papa Francisc a fost internat duminică după-amiază într-un spital din Roma pentru o "operaţie programată" la colon, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului

Papa Francis a fost externat și a revenit astăzi la Vatican, după 10 zile de la o intervenție chirurgicală la colon.

Suveranul Pontif, în vârstă de 84 de ani, este în formă bună și se deplasează singur. La sosire, nu a intrat în reședință înainte a strânge mâna polițiștilor care au însoțit coloana oficială și a militarilor care păzesc Vaticanul.

Pe drum, Papa Francisc s-a oprit pentru scurtă rugăciune și la biserica pe care o vizitează de fiecare dată când se întoarce dintr-o călătorie.

Sfântul Părinte a fost operat pe 4 iulie, iar duminica trecută i-a binecuvântat pe credincioși de la balconul spitalului.

Urmează acum o perioadă de refacere iar primele vizite în străinătate sunt programate în septembrie, în Ungaria și Slovacia.

Prima apariție a suveranului pontif după operația complicată la colon

Papa Francisc și-a făcut, duminică, prima apariție publică de la operația chirurgicală la colon de săptămâna trecută.

Papa a stat 10 minute la balconul spitalului Gemelli din Roma.

„Mă bucur că pot țin rugăciunea de duminică, de astă dată de la spital. Vă mulțumesc tuturor. Am simțit forța apropierii și sprijinului din rugăciunile voastre. Vă mulțumesc din inimă”, a spus papa, cu o voce care suna slab la început, potrivit presei internaționale.

Alături de Francisc, în balcon s-au aflat câțiva copii care sunt, de asemenea, internați și tratați în spitalul universitar catolic.

Papa a citit un text pregătit anterior și și-a sprijinit brațele pe un suport, inclusiv atunci când a ridicat mâna pentru a binecuvânta mulțimea adunată în fața spitalului.

El a descris șederea sa în spital drept o oportunitate de a înțelege „cât de important este un bun sistem sănătate, accesibil tuturor, așa cum este în Italia și în alte țări”.

Poporul din Haiti și plasticul din oceane, menționate în rugăciunile Papei.

„Nu trebuie să pierdem acest lucru valoros”, a spus Francisc, adăugând cuvinte de laudă și încurajare pentru personalul medical din spitale.

Așa cum procedează de obicei duminicile, papa a vorbit despre evenimentele actuale, amintind, între altele, de asasinarea președintelui din Haiti.

El s-a rugat pentru ca poporul din Haiti să urmeze „calea păcii și armoniei”.

Cunoscut militant pentru sănătatea mediului, suveranul pontif a cerut oamenilor să aibă grijă să aibă grijă de sănătatea mărilor și oceanelor și să nu arunce plastic în ape.

El a menționat, de asemenea, că duminica din 11 iulie marchează sărbătoarea Sfântului Benedict, patronul continentului european.

Adauga un comentariu