International

Papa Francisc, cadou pentru familia lui Diego Maradona

Publicat: 26 nov. 2020
Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc i-a trimis familiei lui Diego Maradona un rozariu binecuvântat, prin intermediul ambasadorului Argentinei la Roma, Roberto Carles, relatează infobae.com. Ambasadorul, prezent dimineaţa la o ceremonie privată, a înmânat rozariul familiei starului argentinian, dar le-a şi transmis fiicelor fostului fotbalist cuvinte de consolare din partea Suveranului Pontif. Papa Francisc s-a rugat pentru Maradona în ultima perioadă, când fostul fotbalist a avut probleme de sănătate şi a fost operat, dar şi miercuri seară, după aflarea veştii decesului, potrivit vaticannews.va, conform News.ro.

Papa Francisc şi Diego Maradona s-au întâlnit de mai multe ori. O întâlnire memorabilă a fost cea din 4 septembrie 2014, de la Casa Santa Marta, înaintea unui meci caritabil, când Maradona i-a oferit papei un tricou cu numărul 10 şi cu numele Francesco pe spate.

Rugăciunea „Tatăl Nostru” a fost modificată! Cum va rosti Papa Francisc versetul „nu ne duce în ispită”

Începând cu data de 29 noiembrie, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, rugăciunea „Tatăl Nostru” va fi recitată altfel, în cele mai multe eparhii italiene. Și celelalte biserici vor trebui să adopte schimbarea până la Paștele 2021, informează agenția italiană ANSA, citată de Rador.

„Tatăl Nostru”, cea mai cunoscută rugăciune din lume, va avea un verset modificat: „nu ne duce în ispită”, devine „nu ne abandona ispitei”

Papa Francisc a cerut încă din 2017 modificarea traducerii , spunând că traducerea veche este incorecta. Această modificare privește în esență traducerea din textul original în greaca veche. Așadar modificarea a fost deja adoptată de alte conferințe episcopale în respectivele lor limbi.

Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost tradusă greșit. Care parte i-a făcut pe teologi să reacționeze:

„Nu este o traducere bună, deoarece vorbește despre un Dumnezeu care induce tentația. Eu sunt cel care cade. Nu el mă împinge în ispită să văd cum am căzut.” a explicat Papa Francisc pentru canalul TV2000 din Italia în 2017.

„Un tată nu face asta; un tată te ajută să te ridici imediat. Satana este cel care ne conduce în ispită, acesta este departamentul lui.”

Când va apărea modificarea în România

La momentul aprobării oficiale a noii traduceri, Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, Francis Doboș, a dat informații despre modificarea textului rugăciunii:

„Versetul care se updatează este Și nu ne duce pe noi în ispită. Fiecare țară încearcă, așa cum consideră, să le explice oamenilor că nu Dumnezeu este ispititorul, ci noi suntem cei care nu trebuie să ne lăsăm abandonați ispitei”, declara Francis Doboș in 2018.

„În România, deocamdată nu s-a luat nicio decizie, iar dacă se va lua va fi în viitor, dar nu este nicio grabă. Fiecare țară se adaptează când consideră că este momentul cel mai bun pentru a aduce această îmbunătțire. (…) Biserica Catolică din fiecare țară se adapteze și încearcă, atunci când consideră, să aducă la zi rugăciunile, pentru că și limba este un organism viu si poate nu mai exprimă același sens pe care îl exprimau cândva aceleași cuvinte.” preciza acesta la acel moment.

Rugăciunea „Tatăl Nostru” este printre cele mai sacre rugăciuni, atât în ​​catolicism, cât și în creștinism în general.

Adauga un comentariu