International

Papa Francisc, mesaj emoționant de Crăciun: „Doar iubirea lui Iisus ne transformă viaţa şi ne vindecă rănile profunde“

Publicat: 25 dec. 2020
Papa Francisc
Papa Francisc a fost internat duminică după-amiază într-un spital din Roma pentru o "operaţie programată" la colon, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului

În mesajul său, Papa Francisc a vorbit despre importanţa Crăciunului.

„De multe ori auzim că cea mai mare bucurie pe care o avem în viaţă, este naşterea unui copil. Este ceva extraordinar, care schimbă totul. Doar iubirea lui Iisus ne transformă viaţa şi ne vindecă rănile profunde. Un copil ne face să ne simţim iubiţi, dar ne şi învaţă ce este iubirea. Dumnezeu s-a întrupat, luând chip de om ca să ne încurajeze să ne iubim aproapele”, a spus Papa Francisc.

Papa Francisc a transmis tuturor cât de important este să avem grijă unii de alţii şi să nu uităm că fiecare dintre noi este manifestarea unui miracol.

Slujbe ținute mai devreme

În Ajunul Crăciunului, în Italia clopotele au sunat mai devreme decât de obicei. Slujbele au început la căderea serii şi nu la miezul nopţii, din cauza restricţiilor impuse de guvernul italian. Şi la Catedrala Sf. Petru, Papa Francisc a condus slujba de Ajun, în condiţii excepţionale.

În anii obişnuiţi, Piaţa Sf. Petru şi basilica erau asaltate de cetăţeni ai Romei şi de turişti din toată lumea. Anul acesta, din pricina pandemiei, doar 200 de credincioşi au putut intra în basilică şi toată lumea a purtat măşti.

Papa Francisc, un nou scandal: I-a dat like unui model care face conținut pentru adulți

Papa Francisc a reusit sa socheze din nou lumea, după ce i-a dat like unui model care produce conținut pentru adulți. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.

În urmă cu o luna, un cunoscut model de pe Instagram cu 2,2 milioane de urmăritori, a făcut un anunț care a uimit internauții. Natalia Garibotto, pe numele ei, a declarat că Papa Francisc i-a apreciat una dintre pozele în bikini. Tânăra a dezvăluit totul, iar postarea acesteia a devenit virală și distribuită în întreaga lume.

La scurtă vreme, Papa a comis-o din nou, de această dată apreciind un model care face conținut pentru adulți, dar cu mult mai puțini urmăritori față de Natalia, doar 74 de mii.

Doi cardinali de la Vatican, apropiați ai papei Francisc, testați pozitiv cu Covid-19

Doi cardinali de la Vatican, dintre care unul care își petrece majoritatea timpului ajutându-i pe oamenii fără adăpost din Roma, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, a declarat o sursă din Cetatea Vaticanului pentru Reuters.

Cardinalul polonez Konrad Krajewski, în vârstă de 57 de ani, care gestionează acțiunile de caritate ale papei Francisc, a fost internat în spital pentru a primi tratament împotriva pneumoniei.

Cardinalul italian Giuseppe Bertello, în vârstă de 78 de ani, guvernatorul Cetăţii Vaticanului, a fost testat pozitiv cu Covid-19 şi se află în autoizolare la locuinţa sa de la Vatican, a precizat sursa citată.

Cardinalul Krajewski își petrece o mare parte din timp pe străzile din afara Vaticanului pentru a ajuta persoanele fără adăpost din Roma. La cererea papei, acesta a înființat o clinică, baie publică și alte servicii pentru oamenii fără adăpost în apropierea Pieței Sfântul Petru. Krajewski este, de asemenea, foarte activ în interacţiunea cu organizaţii de caritate italiene care ajută persoane nevoiaşe şi fără adăpost în toată Italia.

 

Adauga un comentariu