International

„Paradă” atipică la Paris. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta – LIVE VIDEO/ UPDATE

Publicat: 14 iul. 2020
Proteste de ziua Franței

De ziua Franței, zeci de mii de persoane au ieșit pe străzile Parisului pentru a protesta față de măsurile guvernamentale luate în contextul pandemiei de coronavirus.

Proteste de amploare în Paris

UPDATE: La câteva ore de la începerea manifestațiilor, protestele au degenerat pe mai multe străzi din Paris. Au existat altercații între forțele de ordine și protestatari.

Cel puțin doi jandarmi au fost răniți în urma altercațiilor.

Pentru a dispera mulțimea oamenii legii au aruncat cu gaze lacrimogene.

Știre inițială

Zeci de mii de oameni, însoțiți de jandarmi, defilează pe marile bulevarde din Paris. Manifestanții sunt nemulțumiți de restricțiile sociale impuse în contextul pandemiei de coronavirus, dar și de criză guvernamentală legată de nominalizarea unui nou premier.

Instabilitatea economică și politică a pus presiune pe oameni, iar aceștia au decis să își strige nemulțumirile în stradă. Protestele au început la scurt timp după evenimentele dedicate de Ziua Națională a Franței.

Franța, aproape un butoi cu pulbere

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit în direct la România TV unde a reacționat cu privire la manifestațiile din această țară.

”Domnul președinte Macron este impopular practic din momentul în care a fost ales. Unii spun că a fost un succes extraordinar al celor care l-au crescut în laborator, l-au scos pe piață și așa el a reușit să câștige prezidențialele. Din acel moment însă, Macron s-a prăbușit în sondaje. Este pandemie și acolo, dar Franța are peste 30.000 de morți și 1.000 de infectări pe zi. Problema este că domnul Macron era impopular dinaintea pandemiei. După pandemie, sigur că nu va deveni mai popular. Acum există atât de multă nemulțumire socială adunată încât Franța este, din punct de vedere politic, aproape un butoi cu pulbere. Vorbim de una dintre marile națiuni ale lumii, dar asta nu înseamnă că ciocnirile dintre autorități și public nu vor fi foarte dure. În orice caz, nu este cu voia autorităților ce se întâmplă acolo”, a declarat Bogdan Chirieac.

Se va ajunge așa și în România?

Interpelat dacă și în România se poate ajunge în această situație, Bogdan Chirieac a precizat:

”La noi nu se va întâmpla asta. România a ales ce trebuie, Europa este foarte mulțumită cu domnul Iohannis, problema este un Guvern de incompetenți siniștri care nu reușesc să scrie o lege, câteva cuvinte puse în concordanță cu Constituția României. Problema domnului Orban, în ciuda bunăvoinței care îl antrenează și a faptului că muncește foarte mult, 16 ore pe zi, sâmbăta, duminică, e numărul uriaș de proști din jurul domniei sale. Eu înțeleg că PNL-ul are obligații politice, dar asta nu înseamnă că trebuie să pui toți incompetenții în funcții în care e nevoie de oameni care au făcut liceul la zi”, a mai declarat Bogdan Chirieac.

Vedeți imagini live din mai multe puncte din Paris:

Comentarii
  • B.Chiriac un lingau, cu burta mare, al puterii.Se da, desi apare mare, dupa cum bate vantul.Indeamna de multe ori la nerespectare Constitutiei.De acest fel de oameni,nu are nimeni nevoie.

Adauga un comentariu