Eveniment-Social

Parascheva Apostol, o fetiță de doar 6 ani, din Iași, a dat șah mat adversarilor. Aceasta a obținut titlul de vicecampioană națională – FOTO

Publicat: 09 ian. 2024
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Parascheva Apostol o fetiță de doar 6 ani din Iași a dat șah mat adversarilor. Aceasta a obținut titlul de vicecampioană națională - FOTO
Parascheva Apostol, o copilă din Miroslava, județul Iași a reușit o performanță care este greu de depășit

Parascheva Apostol, o copilă din Miroslava, județul Iași, a reușit o performanță care este greu de depășit. La vârsta de doar 6 ani, aceasta a obținut titlul de vicecampioană națională la șah. Își face timp pentru a se juca și pentru a-și trăi copilăria. Cu toate acestea, a găsit o pasiune în sportul minții. Copila se antrenează de un an de zile, însă eforturile sale nu au fost în zadar.

Vicecampioană națională la șah la doar 6 ani. Copila din Iași nu are de gând să renunțe

Copila face parte din clubul de șah din cadrul Asociației Împreună pentru Miroslava. În perioada 2-7 ianuarie 2024, la Căciulata, județul Vâlcea, s-a desfășurat Campionatul Național Școlar de șah clasic, organizat de Federația Română de Șah, în parteneriat cu Fundația Gambit „Elisabeta Polihroniade”, unde la categoria fete, 7 ani, Parascheva Apostol din Vorovești, comuna Miroslava, a ocupat locul al II-lea.

„Parascheva a început șahul la vârsta de 5 ani și actualmente este componenta Clubului de șah de la Asociația Împreună pentru Miroslava și dublă legitimată la CS Pionii Regelui din Românești și CS Micul Șahist din Iași. În prezent este antrenată de către tatăl ei, Alin Apostol, care este și antrenorul la Clubul de șah din Miroslava. Un aport deosebit la aceasta performanță îl au și antrenorii Stefan Axinte și Andrei Lacatusi, de la CS Micul Șahist din Iași. Parascheva, deși mai este încă în lumea păpușilor, dar și a pieselor de șah, cu o minte sclipitoare și cu pasiune pentru sportul minții în ultima perioadă a avut rezultate deosebite încununate cu titlul de vicecampioană națională la șah”, se arată pe pagina oficială a Asociației Împreună pentru Miroslava, de unde face parte și copila în vârstă de 6 ani.

Performanță greu de depășit

un copil care joacă șah
Copila face parte din Clubul de șah din cadrul Asociației Împreună pentru Miroslava

Titlul pe care Parascheva l-a obținut a fost dedicat copiilor din comunitatea din Miroslava, care nu au posibilități financiare. Noul an i-a adus copilei una dintre cele mai mari realizări, aceasta a devenit mândria părinților și a Asociației Împreună pentru Miroslava.

„Mulțumim pentru sprijinul necondiționat acordat de către Parintele Cristian Vasile de la biserica Adormirea Maicii Domnului din Uricani și Grigorescu Lucian președintele Asociația Împreună pentru Miroslava. Dedicam acest titlu copiiilor din comunitatea din Miroslava care nu au posibilități financiare, dar fac șah în cadrul proiectului Educație pe tabla de șah implementat in fiecare an școlar de către Asociaƫia Împreună pentru Miroslava”, se adaugă pe pagina oficială a Asociației Împreună pentru Miroslava.

Copila în vârstă de 6 ani, din Iași, care a obținut titlul de vicecampioană națională la șah, are șanse mare să devină una dintre cele mai bune jucătoare. Parascheva Apostol continuă să se antreneze, fiind susținută atât de familie, cât și de asociația din care face parte.

Comentarii
Adauga un comentariu