Local

Parc pentru persoanele cu dizabilități în Copou. Va fi amenajat în Parcul Expoziției

Publicat: 28 feb. 2020

Un parc pentru persoane cu dizabilități va fi amenajat în zona Copoului, în Parcul Expoziției. Proiectul va fi implementat de o societate din Capitală

Municipalitatea ieșeană va amenaja un parc de joacă pentru copiii cu dizabilități și o zonă de relaxare pentru adulții cu dizabilități. Noul spațiu va avea o suprafață de 1.200 de metri pătrați și va fi amenajat în Parcul Expoziției, în zona străzii General Toma Dumitrescu, înspre Stadionul „Emil Alexandrescu”. Licitația pentru achiziția de servicii de proiectare și asistență tehnică a atras o singură ofertă, din partea firmei Carex Group SRL din București. Contractul a fost semnat pentru aproape 60 de mii de lei.
Firma menționată va avea la dispoziție maximum 60 de zile de la data semnării contractului pentru a livra documentațiile: studiul topografic, proiectul tehnic etc.

„Prin amenajarea unui asemenea spațiu se dorește îmbunătățirea sănătății copiilor prin crearea unui habitat ecologic, confortabil și atractiv, precum și dezvoltarea infrastructurii de agrement și recreere, condiții necesare pentru încurajarea petrecerii timpului liber în natură. Spațiile de joacă vor conține ansambluri de joacă cu tobogane, precum și echipamente de sine stătătoare. Zona de relaxare pentru adulții cu dizabilități va cuprinde echipamente specifice”, au menționat reprezentanții municipalității ieșene.

Cum arată proiectul?

Toată suprafața spațiului de joacă va fi realizată din covor turnat din cauciuc, care va avea grosimea minimă de cinci centimetri și va fi montat pe un strat suport. Delimitarea covorului turnat de cauciuc se va face cu borduri. Covorul sintetic va avea o tematică și va fi personalizat pentru fiecare zonă. Vor exista două tipuri de echipamente de joacă: pentru copiii între 3 și 7 ani, respectiv pentru copiii între 7 și 14 ani. Acolo unde terenul va permite, vor fi amenajate suprafețe cu rulouri de gazon. Fiecare amplasament va fi dotat și cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi).loading...

Adauga un comentariu