Prima pagină » Actualitate » Parchetul General a încadrat asasinatul din Arad la omor cu premeditare

Parchetul General a încadrat asasinatul din Arad la omor cu premeditare

31 mai 2021, 13:24,
George Cristian, în Actualitate

Un nou comunicat emis de Parchetul General îndreaptă ancheta spre o posibilă pedeapsă maximă. Vorbim despre faptul că asasinatul din Arad a fost încadrat la omor cu premeditare. Potrivit codului penal, pedepsa pe care o riscă cel care l-a asasinat pe omul de afaceri din Arad poate porni de la minim 15 ani și se poate prelungi până la viață.

Vă aducem aminte faptul că o maşină deţinută de un om de afaceri din Arad a explodat ucigându-l pe acesta. În speţă s-a pornit o anchetă iar ministrul de Interne a oferit mai mult declaraţii legate de cazul care a oripilat o comunitate întreagă.

Autorul asasinatulu de la Arad va fi acuzat de omor cu premeditare

Conform Parchetului General, ancheta desfăşurată de procurori se desfăşoară sub infracţiunea de omor cu premeditare. Aceștia au anunțat că în cursul zilei de duminică a fost finalizată anchetă de la fața locului iar procurorul de caz a dispus realizarea mai multor expertize și constatări:

”COMUNICAT privind stadiul anchetei având ca obiect explozia unui autoturism în parcarea unui magazin din Arad în dimineața zilei de 29.05.2021

În continuarea comunicatului de presă din data de 29 mai 2021 (https://www.mpublic.ro/content/c_29-05-2021-20-05), referitor la cauza având ca obiect explozia unui autoturism în parcarea unui magazin din Arad în dimineața zilei de 29.05.2021, Biroul de informare și relații publice este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele informații privind stadiul anchetei:

• Cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin.

• În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la fața locului.

• Procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize și constatări) din multiple specialități, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.

• În cauză au fost audiate mai multe persoane, în continuare fiind efectuate activități de urmărire penală în ritm continuu și susținut.

În vederea unei bune înfăptuiri a actului de justiție și soluționării cu celeritate a cauzei, au fost alocate importante resurse umane și logistice de către Poliția Română, care își desfășoară activitatea sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică.

Pe măsura derulării cercetărilor vom comunica informații suplimentare, în limitele impuse de Codul de procedură penală și de Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, aprobat de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin Hotărârea nr. 197 din 17 septembrie 2019.”, informează Parchetul General.

Ce spune Lucian Bode, ministrul de Interne

Lucian Bode a avut o declaraţie în contextul în care o maşină a explodat la Arad fiind vorba, cel mai probabil, de un atac la comandă. Acesta a spus recent că s-a luat decizia de a-i trimite la Arad pe cei mai buni poliţişti din România. Ministrul a menţionat că în istoria României de după 1989 nu a fost finalizat niciun atac de acest fel. În altă ordine de idei, Lucian Bode a avut o reacţie la adresa prefectului de Arad spunându-i că îi recomandă să se concentreze pe campania de vaccinare:

”Am fost informat imediat după ce s-a produs și la scurt timp, împreună cu structurile de conducere din MAI, am luat decizia de a trimite la Arad cele mai bune echipe ale Poliției Române. Am luat legătura cu instituțiile partenere cu MAI, cu Parchetul General. Împreună am gestionat situația de la fața locului astfel încât cei mai buni specialiști ai Poliției Române să identifice autorul sau autorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *