National

Parchetul ÎCCJ devine o bombă de transfer informațional, cu bani prin PNRR

Publicat: 26 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Parchetul ÎCCJ devine o bombă de transfer informațional cu bani prin PNRR
Valoarea totală a proiectului este de 8.339.521,19 RON, din care valoarea finanţării externe nerambursabile este de 7.008.001 RON

Parchetul ICCJ anunţă începerea procesului de modernizare infrastructurii IT cu bani din PNRR pentru interconectarea tuturor unităţilor de parchet la nivelul aplicaţiilor folosite şi transferului de date prin internet în vederea asigurării elementelor de bază pentru desfăşurarea muncii de la distanţă şi îmbunătăţirii comunicaţiilor.

Valoarea totală a proiectului este de 8.339.521,19 RON, din care valoarea finanţării externe nerambursabile este de 7.008.001 RON. Perioada de implementare este de trei ani.

”Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului începerea implementării contractului de finanţare “Îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii a Ministerului Public (PÎCCJ, DNA şi DIICOT)”, semnat în luna decembrie 2022 între Ministerul Justiţiei, în calitate de coordonator de reforme şi investiţii în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), în calitate de beneficiar”, transmite instituţia.

Vestea care le dă fiori infractorilor

Obiectivul proiectului îl reprezintă creşterea capacităţii de transmitere a datelor în reţelele INTRANET/INTERNET (trafic criptat) ale structurilor Ministerului Public pentru funcţionarea sistemelor informatice centralizate şi a altor servicii de comunicare la distanţă utilizate.

”Prin implementarea acestui proiect de modernizare a infrastructurii IT se va realiza interconectarea tuturor unităţilor de parchet la nivelul aplicaţiilor folosite şi transferului de date prin internet în vederea asigurării elementelor de bază pentru desfăşurarea muncii de la distanţă şi îmbunătăţirii comunicaţiilor. Rezultatele urmărite au în vedere asigurarea unor reţele de comunicaţii retehnologizate la nivel naţional, în toate unităţile de parchet, prin înlocuirea routerelor existente la nivelul Ministerului Public cu 498 de routere şi accesorii conectică”, precizează Parchetul ICCJ.

Valoarea totală a proiectului care face obiectul acestui contract de finanţare este de 8.339.521,19 RON, din care valoarea finanţării externe nerambursabile este de 7.008.001 RON.

Perioada de implementare este de trei ani (decembrie 2022 –decembrie 2025).

Adauga un comentariu