Actualitate

Pardon de expresie!

Publicat: 10 apr. 2020

Dragi prieteni, pentru că tot ne-a fugărit covidul pe la casele noastre și avem mai mult timp liber decât de obicei, vă propun o analiză domestică a unui fapt divers, difuzat zilele acestea pe toate canalele media, cu un laitmotiv neexprimat ca atare dar subânțeles, pardon de expresie: cum pizda mă-sii, domle?

Ei bine, se pare că puternicii noștri prieteni teutoni au rămas în pană de muncitori sezonieri și n-are cine le culege sparanghelul or, dacă ne este îngăduită o parafrază după o replică celebră din filmul ”Secretul lui Bachus”, ”fără poezie și fără sparanghel viața e pustiu”. Zis și făcut. Teutonii aveau, în această situație două alternative: să-l dea în mă-sa de sparanghel și să tremure alături de noi de frica covidului sau să-l dea în mă-sa de covid și să culeagă bunătate de sparanghel care zace pe câmpurile bavareze.

Au cugetat amicii noștri vreo douăzeci de minute și au decis irevocabil că e mai important sparanghelul decât comedia asta de covid așa că au ridicat periscopul și s-au apucat să caute culegători că, deh, pentru muncile astea mai agricole trebuie să ai accent balcanic.
Vorba vine au căutat, balcanicii cu vocație de culegători există într-un singur loc, între Carpați, Dunăre și Marea Neagră iar talentul acesta nativ vine, din negura vremilor, de la ușurința noastră de a sta aplecați, grație unei coloane vertebrale din cale-afară de flexibile.
Un mic obstacol a trebuit înlăturat din calea culegătorilor, starea de urgență decretată în România de președintele nostru teuton, altfel om disciplinat și bine intenționat. Care va să zică, la stare de urgență nu mișcă nici musca! Toată lumea stă acasă cuminte și așteaptă să treacă urgia.

Buuun, dar ce facem cu sparanghelul? Soluția a apărut de nicăieri, după principiul câinii latră, caravana trece! Culegătorii, abia ieșiți din carantină și din izolare, au fost strigați la catalog, adunați ca oile pe aeroportul din Cluj și îmbarcați de urgență spre câmpurile cu sparanghel, în vreme ce toată media autohtonă zbiera în cor același refren, pardon de expresie: cum p…. mă-sii domle?
Adauga un comentariu