Local

Părintele Calistrat Chifan consideră că Raed Arafat se crede Zeus: „COVID-19 intră în Biserică, dar nu intră în secțiile de vot?“

Publicat: 06 oct. 2020
Părintele Calistrat Chifan consideră că Raed Arafat se crede Zeus COVID-19 intră în Biserică dar nu intră în secțiile de vot
Părintele Calistrat se întreabă retoric dacă noul coronavirus poate intra doar în biserică, însă în secțiile de votare sau în mall, nu

Părintele Calistrat Chifan, de la Mănăstirea Vlădiceni, a reacționat astăzi la deciziile luate de autorități și spune despre Raed Arafat că se crede Zeus. Părintele Calistrat se întreabă retoric dacă noul coronavirus poate intra doar în biserică, însă în secțiile de votare sau în mall, nu.

„Mitropolitul Teofan a stabilit reguli foarte exacte privind pelerinajul, nu s-a mai concentrat pe 2-3 zile, ci pe perioada de 10 zile, astfel ca atunci când vin autocare să intre în oridne, cu distanță, mască, dezinfectant. Să fim atenți ca înainte de a guverna oamenii lumea, guvernează Dumnezeu. E interesant că acest COVID nu intră într-un mall, nu a intrat in sectiile de vot“, a declarat părintele Calistrat.

Părintele Calistrat Chifan: „Nu poți să-ți bați joc de sufletul român!“

Părintele Calistrat Chifan consideră că Raed Arafat face un abuz trecând peste Sinodul BOR și peste poziția Patriarhului Daniel.

Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files.Unsupported image type. GD driver is only able to decode JPG, PNG, GIF or WebP files. GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni sub dărâmături
GALERIE FOTO. Imaginile dezastrului, după cutremurele din Turcia. Clădiri rase de pe fața Pământului, oameni...

„Dl Arafat se poartă ca Zeus, ca Nostradamus, doar că dumnealui confundă abuzul cu anumite restricții, își asumă această putere peste Sinodul BOR, peste poziția Patriarhului Daniel care nu a fost consultat. Nu poți să-ți bați joc de sufletul român! Trebuie să arăți un pic de respect față de popor. Nu mă interesează de restaurante, că acolo merge cine are bani, dar la biserică vine orice sărac.

Ne putem infecta la biserica, dar în spațiile de vot de ce nu ne-am putut infecta până când edilii nu și-au luat scaunele moi? Eu sunt de acord cu hotărârile, dar nu cu abuzurile. Și de Crăciun vor spune că COVID-ul este ortodox și vine la Biserică”, a precizat părintele Calistrat.

Fără pelerini din afara județului Iași la Sf. Parascheva

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Raed Arafat, Secretar de Stat în cadrul MAI, au prezentat aseară noi restricții pentru următoarea perioadă, ca urmare a creșterii numărului de persoane infectate la mia de locuitori.

Printre deciziile restrictive luate sunt și cele referitoare la sărbătorile religioase, măsuri ce îi vor afecta pe credincioși.

Conform declarațiilor lui Raed Arafat, procesiunea de la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași nu va fi accesibilă decât celor din Iași.

„Organizarea de sărbători religioase este permisă doar cu participarea persoanelor care au domiciliu sau reședință în locul unde se desfășoară evenimentul. Riscul major nu e doar participarea, e pe durata transportului spre localitate sau înapoi acasă. Dacă se stă în autobuz ore întregi, e suficientă o persoană infectată ca să îi infecteze pe toți. Sărbătorile religioase se fac, dar participanți sunt doar cei care au reședința sau domiciliului în localitatea respectivă.”, a declarat Raed Arafat.

Decizia restricționării îi va afecta grav pe credincioși

Conform celor declarate, la Sfânta Parascheva vor avea voie doar credincioși din Iași, ceilalți, din restul țării nu vor avea voie să participe la procesiune. Cam același lucru, spun autoritățile, se va întâmpla și în perioada sărbătorilor de iarnă, Crăciun, Revelion, recomandarea fiind de a sta în localitatea de reședință.

„În urma votului CNSU, au fost stabilite următoarele aspecte:

Toate comitetele județene de situații de urgență se vor reuni de urgență. Se vor lua toate măsurile prevăzute în HG-uri pentru incidențele de 1,5 cazuri/mia de locuitori în ultimele 14 zile. Purtarea măștii în spații închise și deschise, în mod deosebit spații publice aglomerate. Carantinarea localităților care depășesc 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Interzicerea evenimentelor precum nunți și botezuri în localitățile cu peste 1,5 cazuri/mia de locuitori.”, a declarat Raed Arafat.
Adauga un comentariu