Economic Local

Părinți amendați pentru că au lăsat copiii minori nesupravegheați noaptea pe străzi

Publicat: 28 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Părinți amendați pentru că au lăsat copiii minori nesupravegheați noaptea pe străzi

Tot mai mulți minori sunt depistați în timp ce umblă noaptea pe străzi fără a fi supravegheați de un adult. În noaptea de duminică spre luni, la miezul nopții, trei copii au fost sesizați în timp ce vagabondau în zona cartierului Nicolina. Un echipaj de polițiști locali aflat în apropiere i-a observat pe aceștia, copiii fiind zgribuliți de frig.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Poliție Locală au depistat în cartierul Nicolina 2, în jurul orei 00:15, 3 minori cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani, care vagabondau pe străzi. În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au identificat părinții minorilor, care au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 200 lei fiecare, pentru nesupravegherea minorilor”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Zeci de persoane sunt amendate zilnic pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială

De precizat faptul că, în perioada 24-26 ianuarie 2020, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, care și-au desfășurat activitatea de menținere a ordinii și liniștii publice în cartierele ieșene, au legitimat 225 de persoane. În cadrul acțiunilor au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de 35.395 lei. Dintre acestea, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Adauga un comentariu