National

Părinții solicită ca școlile să fie închise ținând cont de contextul epidemiologic actual

Publicat: 14 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Părinții solicită ca școlile să fie închise ținând cont de contextul epidemiologic actual
Clasă goală

Autorităţile sanitare propun închiderea şcolilor dn Ilfov, cele politice se opun. În Ilfov, unităţile de învăţământ rămân pentru moment deschise, anunţă ministrul Educaţiei, declaraţie care îi revoltă pe părinţi.

Aceştia ameninţă că vor picheta Ministerul Educaţiei dacă Sorin Câmpeanu alege în continuare să ignore sfatul specialiştilor. În aceeaşi măsură, părinţii vor ca oficialul să răspundă pentru fiecare elev infectat.

„Pledez pentru importanţa şcolii, pledez pentru importanţa prezenţei fizice în şcoli. Astăzi s-au primit alte cinci solicitări de intrare în online, pe baza articolului 32, lipsă de resurse. În total, 41 de şcoli din Ilfov au făcut solicitare de trecere în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Restul rămân deschise, anunţă ministrul, care a catalogat recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică, care cere închiderea şcolilor pentru două săptămâni, ca fiind în afara legii.

Declaraţia a stârnit revoltă printre părinţi, care îi cer oficialului, să nu ignore specialiştii în Sănătate Publică. În caz contrar, anunţă părinţii, vor urma proteste şi plângeri penale.

„În situaţia în care domnul ministru continuă în aceeaşi manieră, cu certitudine, vom ieşi şi va picheta sediul Ministerului Educaţiei şi nu puţini, cu zeci, ci cu sutele. Vom intra în Minister peste domnul ministru, să ne explice, cum îşi permit să îşi bată joc de vieţile copiilor noştri. Noi îi stăm la dispoziţie a celor familii care vor să îi facă plângere penală domnului ministru”, a declarat Iulian Cristache, preşedinte FNAP.

Ca să arate nemulţumirea părinţilor din întreaga ţară, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, a postat zi de zi mesaje adresate ministrului Educaţiei.

Părinţii îi cer oficialului să revină la regula de la începutul anului şcolar, aceea de a închide şcolile în momentul în care rata de incidenţă depăşeşte 6 cazuri la mie. De cealaltă parte, sunt directorii unor unităţi de învăţământ, pentru care regulile sanitare au fost icoane.

„Ne dorim prezenţă fizică. Este lucrul pe care ni-l dorim din tot sufletul, să fim aici, cu elevii noştri, în fiecare zi şi să ne desfăşurăm activitatea în condiţii cât mai aproape de normalitate. Şcoala noastră ia măsuri suplimentare, cum ar fi nebulizarea campusurilor şcolare, testarea angajaţilor şcolii de cel puţin două ori pe săptămână, sterilizarea cu filtre UV. Altă măsură este scanarea temperaturii la îmbarcarea în microbuzele şcolare şi dezinfecţia, nebulizarea microbuzelor, pe care o facem periodic”, a declarat pentru News Hour With CNN, Orlandina Bulie, directorul unei şcoli private.

Între timp, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor a crescut de 16 ori, de la începutul acestui an şcolar.

Adauga un comentariu