Prima pagină » Culinar » Parizer de pui de casă. Rețeta simplă pentru un preparat reușit

Parizer de pui de casă. Rețeta simplă pentru un preparat reușit

19 feb. 2024, 12:38,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să facem acasă un preparat rafinat, gustos și sățios, putem face un parizer de pui de casă. Rețeta este la îndemâna oricui și poate fi adaptată după preferințe. Parizerul de pui poate fi servit la orice masă cu niște felii de pâine pufoasă și cu o salată de legume și verdețuri. Iată rețeta simplă pentru un preparat reușit.

Parizer de pui de casă

Când vine vorba de preparatele culinare tradiționale, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete inedite și gustoase. Pe placul multora dintre noi este deliciosul parizer de pui de casă. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

La fel de bine putem face un parizer țărănesc. Acesta merge de minune la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Putem face și un parizer cu gelatină pentru a-i oferi o textură aparte. Parizerul țărănesc din carne de porc sau de pui se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Pentru iubitorii de preparate culinare cu pui, ideal este și un escalop de pui cu ciuperci. Acest deliciu culinar are o textură cremoasă și nu trebuie să lipsească de la mesele festive. Pentru escalopul de pui cu ciuperci vom avea nevoie de 1 piept de pui, sare, piper, 2 linguri de făină, jumătate de pahar de vin alb, 2 cepe, 3 căței de usturoi, 400 g de ciuperci, 200 ml de smântână, pătrunjel, ulei și 2 linguri de unt.

Parizerul de pui de casă este pe placul multora dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final vom obține un adevărat deliciu.

Rețeta unui preparat gustos și sățios

Pentru un parizer de pui vom avea nevoie de 1 pui mare, 2 morcovi, 2 cepe, sare, 100 ml de suc de sfeclă roșie, 30 g de gelatină și 300 ml de supă de pui.

Mai întâi vom tranșa puiul apoi spălăm carnea bine și o lăsăm la scurs. Se curăță după aceea legumele și se spală apoi se pun la fiert într-o oală împreună cu carnea de pui. Se lasă carnea la fiert până se desprinde de pe oase. În zeama în care fierbe carnea putem adăuga foi de dafin, boabe de piper și 3 căței de usturoi.

După ce carnea a fiert foarte bine, se scoate din oală și se dezosează apoi se lasă la răcit. Se păstrează 300 ml din apa în care a fiert carnea și se dizolvă în ea gelatina. Carnea de pui bine fiartă se dă prin blender apoi se potrivește gustul cu sare și piper.

După aceea se toarnă sucul de sfeclă roșie și se amestecă totul foarte bine pentru a obține o compoziție ca de pastă. Amestecul se toarnă într-o sticlă și se taie partea superioară, cea cu dopul și gâtul. Se pune parizerul la frigider până a doua zi apoi se scoate, se taie sticla și se feliază parizerul pentru a fi servit cu pâine de casă și legume proaspete.

Parizerul de pui este gustos, aromat și se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *