Actualitate

Parlamentul a scutit de la impozit clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie

Publicat: 06 mai 2020

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de modificare a Codului fiscal, potrivit căruia sunt scutite de la plata impozitului pentru imobile clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie. Camera Deputaţilor este for decizional. Legea mai trebuie promulgată de Președintele României ca să intre în vigoare.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare introducerea unei noi categorii de scutiri de la plata impozitului/taxei pentru imobile aferentă clădirilor/spaţiilor din interiorul acestora, în care sunt organizate şi funcţionează cabinete de medicină de familie.

„Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru clădirile unităţilor sanitare publice, precum şi pentru clădirile în care funcţionează cabinete de medicină de familie, cu excepţia încăperilor folosite pentru activităţi economice”, prevede proiectul adoptat de deputaţi.

Proiectul a fost adoptat cu 307 voturi „pentru” şi 2 „împotrivă”. El a fost iniţiat de parlamentari ai PNL, a fost respins de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Adauga un comentariu