Local

Participare numeroasă la înmormântarea preotului Dumitru Merticariu de la Biserica Banu | FOTO & VIDEO

Publicat: 10 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Participare numeroasă la înmormântarea preotului Dumitru Merticariu de la Biserica Banu | FOTO  VIDEO
Foarte mulți ieșeni, și nu numai, sunt prezenți la slujba de înmormântarea a preotului Dumitru Merticariu

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, începând cu ora 13, a început slujba de înmormântarea a preotului Dumitru Merticariu. La tristul eveniment participă un sobor de preoți în frunte cu Înalt Preasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. De asemenea, foarte mulți ieșeni au ales să fie prezenți la această slujbă pentru a-și lua rămas bun de la cel ce a fost paroh al Bisericii Banu din Iași, preot Dumitru Merticariu. Reamintim că trupul neînsufleţit al feței bisericeşti va fi înmormântat în curtea bisericii la care a slujit cu bună credință. Părintele Dumitru Merticariu a urcat la Ceruri în dimineața zilei de 7 aprilie 2021, după o lungă suferință.

Părintele Dumitru Merticariu s-a remarcat printr-o bogată activitate pastoral-misionară, administrativ-bisericească, didactic-educativă şi social-filantropică. A avut o contribuție esențială în implementarea proiectului de restaurare a Bisericii Banu, derulat cu fonduri europene în anii 2011-2012, lucrări în urma cărora lăcașul a fost sfințit.

Totodată, s-a îngrijit și de refacerea picturii interioare a bisericii, lucrare încununată cu slujba de sfințire oficiată în anul 2017. Pentru întreaga activitate derulată în slujba Bisericii, părintele Dumitru Merticariu a primit „Crucea Patriarhală” (2017), cea mai înaltă distincţie acordată de Patriarhia Română. Însă, din nefericire, Dumnezeu a crezut de cuviință ca preotul Dumitru Merticariu a avut o îndelungată suferință și trebuie să urce la Ceruri. Dumnezeu să-l odihnească în rândul celor drepți!

Adauga un comentariu