Economic Local

Participare record la licitația organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași cu 72 de firme! S-au pus la bătaie 4 milioane de euro pentru diferite echipamente de protecție

Publicat: 04 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Participare record la licitația organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași cu 72 de firme S-au pus la bătaie 4 milioane de euro pentru diferite echipamente de protecție
Sediul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași

Nu mai puțin de 72 de firme au depus oferte la licitația organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie. Autoritatea contractată este dispusă să cheltuiască 4 milioane de euro pe o perioadă de doi ani. În special, vor fi cumpărate echipamente de protecție pe perioada pandemiei de COVID-19

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași a lansat, recent, o licitație pentru achiziția mai multor loturi de materiale sanitare, consumabile și echipamente de protecție necesare pentru perioada pandemiei de COVID-19. Valoarea estimată a contractului este de 20.960.110 lei, fără TVA, aproximativ 4 milioane de euro. Procedura a trezit interesul unui număr record de firme. Nu mai puțin de 72 de societăți comerciale au depus oferte pentru diferite loturi scoase la licitație.

Este cea mai mare participare din ultimii ani la licitațiile organizate de autoritățile contractante locale. Printre firmele care au depus oferte se numără Rubicon Editech 89 SRL, Med-Al Trading SRL, PH Medical Trade SRL, Paul Hatmann SRL, Avena Medica SRL, Techtex SRL, Best Romans Company SRL, Co & Co Consumer 2002 SRL, Nova Fit 2000 SRL, Medimpact SRL, Linde Gaz România SRL etc. Ofertele au intrat în perioada de evaluare financiară. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie va derula contractul pe o perioadă de doi ani

Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru programat pentru o perioadă de 24 de luni.

„Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași are încheiate acorduri-cadru de furnizare materiale sanitare valabile până pe data de 18.08.2020. Având în vedere faptul că stocurile de materiale sanitare sunt pe cale de a se epuiza, iar acordurile-cadru au fost atribuite pentru cantități maxime ce nu pot acoperi o perioadă de 24 luni, dat fiind contextul actual de stare de alertă generată de virusul SARS-CoV-2, perioadă în care consumul de materiale sanitare, consumabile și echipamente de protecție a crescut semnificativ, dată fiind adresabilitatea ridicată ca urmare a desemnării spitalului nostru drept spital faza II prin ordin 555/2020. În consecință, autoritatea contractantă lansează o nouă procedură de achiziție publică pentru asigurarea necesarului de materiale sanitare”, se arată în caietul de sarcini.

Se vor cumpăra cantități importante de măști de protecție, combinezoane sau viziere

Conform necesarului, pe lista de cantități sunt menționate kit-uri de recoltare COVID – 19 – 20.000 bucăți, filtru schimbător de căldură-umiditate – 20.000 bucăți, mască Venturi, cu închizător și tubare O2 – 24.000 bucăți, măști chirurgicale – 50.000 bucăți, măști protecție cu filtru FFP2 – 90.000 bucăți, măști protecție FFP3 – 100.000 bucăți, viziere – 35.000 bucăți, halate chirurgicale – 72.000 bucăți, combinezoane de protecție – 36.000 bucăți, mănuși nesterile – 1.200.000 bucăți etc. Este vorba despre un maximum necesar menționat de autoritatea contractantă.

„Termenul de valabilitate a produselor livrate trebuie să fie de 12 luni de la data livrării. Furnizorul răspunde pentru calitatea produselor în cadrul termenului de valabilitate. Produsele depreciate în perioada de valabilitate, precum și cele care prezintă vicii ascunse vor fi înlocuite gratuit de furnizor”, sunt condițiile unității medicale.

Adauga un comentariu