Local

Partidele S.O.S. România şi Zavetnici Serbia demarează un Comitet pentru Pace referitor la Kosovo și Ucraina

Publicat: 02 oct. 2023
_____ Vizualizări 7 Comentarii
Partidele S.O.S. România şi Zavetnici Serbia demarează un Comitet pentru Pace referitor la Kosovo și Ucraina
Reprezentanţii celor două formaţiuni politice au avut mai multe întâlniri la Belgrad, în Parlamentul Serbiei şi la sediul partidului Zavetnici

O declaraţie comună de presă a partidelor S.O.S. România şi Zavetnici din Serbia arată că în perioada 28-29 septembrie 2023, reprezentanţii celor două formaţiuni politice au avut mai multe întâlniri la Belgrad, în Parlamentul Serbiei şi la sediul partidului Zavetnici.

”Noi, senatorul avocat Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, şi parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski, preşedintele partidului parlamentar Zavetnici şi lider al Grupului Parlamentar al acestui partid în Parlamentul Serbiei, împreună cu delegaţiile partidelor noastre, am abordat în cadrul discuţiilor următoarele teme:

1.Colaborarea strânsă dintre partidele S.O.S. Romania şi Zavetnici pe baza idealurilor naționaliste comune de apărare a suveranității, independenței şi prosperității țărilor noastre, în spiritul care ne animă de bună vecinătate, respect reciproc şi cooperare, un document oficial în acest sens urmând a fi semnat în cel mai scurt timp.

2.Dezvoltarea regiunilor Valea Timocului și Voivodina, locuite de membri ai minorității naționale române, și sprijinul Zavetnici privind acordarea și respectarea drepturilor minorității române din Serbia, astfel cum le sunt acordate şi respectate minorității naționale sârbe din România.

3.Premisele de înființare a Comitetului pentru Pace pentru negocierea soluționării conflictelor și pentru rezolvarea pașnică a diferendelor de orice fel la nivel european, în special, în acest moment, în Ucraina și în Kosovo, în conformitate cu dreptul internațional și cu rezoluțiile obligatorii ale Consiliului de Securitate al ONU, în special Rezoluția 1244.

4.Felicitările reprezentanților partidului Zavetnici la adresa suporterilor echipei naționale de fotbal a României care au emoționat întreaga națiune sârbă atunci când au afișat bannerul „Kosovo este Serbia” pe stadion. Drept urmare, partidul Zavetnici a inițiat invitarea suporterilor români de a vizita Serbia, iar partidul S.O.S. România va depune diligențele necesare pentru realizarea acestui demers”, se arată în declarația comună de presă a celor două partide.

Declarația este semnată de senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, preşedintele Partidului S.O.S. România și de preşedintele Partidului Zavetnici, parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski.

Comentarii
  • Acasa la ei pentru rusi nu e numai Rusia dar si Donbas , cele 4 regiuni autonome, teritorii rusesti originale cu care Ucraina nu poate trece nici in Europa nici in Nato.Locuitorii rusi din Donbas nu vor in Europa nici in Nato,ei vor cu mams Rusia si pace cu fratii lor ucrainienii care traiesc cu ei acolo.

  • Rusii sa se care acasa la ei, la putrelismele lor …

    Si din Karelia; si din Vladivostok. Si de unde am au mai furat acesti ultimi imperiali ai planetei …

  • Fix asa spunea si Hitler si gasca lui de nazisti despre germanii din Sudetenland: ca nemtii din Cehoslavacia vor acasa!

    Rusilor le trebuie tras peste bot, rau de tot, cat mai rau (in orice mod) pentru a-i face sa ramana acasa la ei. Altfel, ne trezim cu WW3.

  • Zelinski este tot un nazist delirant ca Hitler si ucrainienii sunt nazisti, niciodata democratici dar vor in Europa democrata Ucrainienii sa se care acasa din Romania, afaraa ucracanatii nazisti din Romania. Rusia si- a deschis portile pentru ucrainieni!

Adauga un comentariu