Actualitate

Partidul Social Democrat atacă ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu moțiune simplă

Publicat: 18 mart. 2021
ministrul Agriculturii, Adrian Oros
Moțiunea împotriva ministrului Adrian Oros a fost respinsă cu 166 de voturi împotrivă și 115 pentru
PSD va depune o moțiune simplă, în Parlament, împotriva unui ministru liberal, după ce formațiunea și-a atras critici de blat cu PNL după ce moțiunile din actuala legislatură au vizat până acum doar miniștri USR PLUS.

„Dl ministru Oros (ministrul Agriculturii, Adrian Oros) este intr-o lume paralela fata de ceea ce se intampla in acest domeniu. In primul rand nu s-au luat masuri, nu au fost date nici pana acum despagubirile pentru seceta, nu s-a platit acciza pe trimestrele 2 si 3 de anul trecut ceea ce reprezinta 60% din totalul accizei. Am vazut ca Oros a depus la Senat o lege privind instrainarea terenurilor. Am decis saptamana viitoare sa depunem o motiune simpla impotriva dlui Oros la Camera Deputatilor. Pericolul asupra securitatii alimentare a Romaniei este unul real. Nu mai producem ingrasaminte, insecticide sau seminte, nu se ia nicio masura in aceasta zona, nu incercam sa promovam produsele romanesti”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

Teoria blatului cu PNL

Dorința PNL de a reface în culise alianța cu PSD este cât se poate de clară, a afirmat la RFI deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu. El spune că „atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate”.

Emanuel Ungureanu observă o ostilitate din partea PNL față de USR PLUS: „Da, o să vă spun foarte sincer, da. Această ostilitate a existat dintotdeauna și este cât se poate de suspectă modalitatea de acțiune, de data asta a PSD-ului, care pare înțeles cu PNL-ul. Toate moțiunile simple de până acum au fost depuse împotriva unor miniștri USR PLUS, este un lucru cât se poate de suspect și este cât se poate de clară dorința PNL-ului de a reface în culise alianța cu PSD, este ceea ce am mai spus în foarte multe situații, visul USL nu a murit”.

La remarca jurnalistului că moțiunile simple împotriva miniștrilor USR PLUS au fost respinse până la urmă la vot, deputatul a răspuns: „Atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate. Ieri (luni-n.r.), un senator PNL a votat în Comitetul Politic PNL ca la moțiunea simplă împotriva colegului meu Năsui, PNL să voteze pentru această moțiune. Deci există asemenea tensiuni și ele au la bază niște frânări ale reformelor, inclusiv în zona economiei, despre care am mai vorbit. Domnului Năsui i se reproșează și acel denunț pe care l-a făcut la DNA pe Măsura 3.

Sunt niște firme atașate de PNL, care pierd bani prin desființarea acestei Măsuri, firme de consultanță dubioase, despre care o să mai vorbesc la timpul potrivit. Deci da, există visul USL încă în viață. Sunt anumite tensiuni, fiind în mod clar între USR PLUS și PNL ceea ce am numit eu o căsătorie în interes național, nu neapărat o căsătorie din dragoste, mă refer la politică, bineînțeles”.

Adauga un comentariu