Info Turism

Pârtiile de schi din zona Topliţa, asaltate de turiști din toată țara. Cât costă un pachet de Crăciun în această regiune

Publicat: 15 dec. 2020
turisti pe partie la toplita
În ultima perioadă, pârtiile de schi din zona Topliţa sunt asaltate de turiști din toată țara. Acestea sunt amenajate și dotate la standarde europene

În ultima perioadă, pârtiile de schi din zona Topliţa sunt asaltate de turiști din toată țara. Acestea sunt amenajate și dotate la standarde europene. Orașul cât și întreaga zonă sunt un loc de poveste, dar și cu o încărcătură istorica. Pe lângă clădirile vechi care care merită vizitate, aici turiștii găsesc Băile Banffy, dar şi castelul Urmanczy, ultimul castel construit în Transilvania, la începutul secolului trecut.

Un pachet de Crăciun cu demipensiune, trei nopţi de cazare și masa festiva de Crăciun, pleacă de la prețul de 2.000 de lei pentru doua persoane.

Pârtiile de schi din zona Topliţa, asaltate de turiști din toată țara

Topliţa, un loc de poveste, dar şi cu încărcătură istorică, cunoscut și pentru apele termale de aici, a devenit în ultima perioadă un adevărat paradis al sporturilor de iarnă, în special al schiului.

Are pârtii amenajate şi dotate asemeni celor din alte ţări europene. Micul oraş este presărat şi cu clădiri vechi, care merită vizitate, mai ales că fiecare ascunde câte o poveste.

Pe lângă mănăstiri, aici se afla Băile Banffy, dar şi castelul Urmanczy, ultimul castel construit în Transilvania, la începutul secolului trecut.

Cum iarna începe să îşi intre în drepturi, pârtiile de schi din zona Topliţa atrag, că un magnet, turişti din toată ţara. Administratorii nu au stat prea mult pe gânduri, şi imediat după prima ninsoare au pus în funcţiune şi tunurile de zăpadă artificială, aşa că iubitorii sporturilor de iarnă nu au întârziat să apară.

Dornici de aventură şi adrenalină, turiştii sunt prezenţi pe pârtii încă de dimineaţă.

Cei mai mulţi vin să petreacă aici sfârşitul de săptămână, să se bucure de atmosferă, dar şi de aerul curat de la poalele munţilor Călimani.

Locul oferă şi spaţii de cazare, cochete, situate în zone desprinse din poveşti. O pensiune de exemplu se afla lângă pădure. Panorama oferă cel mai frumos răsărit de soare. Cum şi temperaturile sunt mai scăzute, gazdele au grijă să încălzească bine camerele şi să pregătească şemineul din timp, pentru un ceai aromat şi o seară plină de poveşti de prin toate colţurile ţării.

“Bunătăţile pregătite în şti tradiţional şi bucătăria internaţională sunt foarte apreciate. Se poate opta pentru pachet complet sau demipenisune, fiind o zonă turistică cu multe părţii de schii şi sanie, cu foarte multe frumuseţi ale naturii, se organizează excursii în Parcul Naţional Călimani, zona Borsec”, spune Adriana Georgescu, manager pensiune.

Fiindcă se apropie Sărbătorile de iarnă cu pași repezi, toți proprietarii pensiunilor din zonă au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile, pentru pachetele speciale de Crăciun şi Revelion. Spre exemplu, un pachet de Crăciun cu demipensiune, trei nopţi de cazare şi masa festivă de Crăciun, costă cu puţîn peste 2.000 de lei pentru două persoane.

Urmanczy, ultimul castel construit în Transilvania

Cei care ajung în Topliţa, au parte și de locuri cu o încărcătură istorică. Unul dintre ele este Urmanczy, ultimul castel construit în Transilvania. Construit intre anii 1903-1906 în stil Art Nouveau, castelul Urmanczy a fost retrocedat în urmă cu 11 ani. Mai departe, moştenitorii vor să transforme locul în spaţiu de cazare, unde turiştii pot avea parte de o călătorie în timp şi ocazia de a descoperi istoria unei familii de viţă nobilă.

În ultimii ani, clădirea impozantă a suferit multe modificări, pe care moştenitorii încerca acum să le repare. Turiștii pot vizita castelul cerere, aici fiind amenajate o expoziţie, dar şi o cameră specială – un escape room.
Adauga un comentariu