Culinar

Pasca simplă și rapidă: Gustul perfect al unei mese pascale

Publicat: 14 ian. 2022
pasca fara aluat
În ultimii ani gospodinele încearcă tot felul de rețete pentru o masă bogată a sărbătorilor pascale

Rețeta unei prăjituri care va satisface toate gusturile. Pasca simplă și rapidă, soluția unui desert îndrăgit de toată familia la masa de Paști. 

Masa dedicată sărbătorilor pascale nu poate fi completă fără deliciul culinar făcut cu drag în casă, pasca simplă și rapidă, cu o textură fină și cremoasă. Este la îndemâna oricărei gospodine această rețetă de pască simplă și rapidă.

masa de pasti
Rețeta unei prăjituri de pască simplă și rapidă constă în ingrediente bine cântărite și atent selecționate

 

Pasca simplă și rapidă: Rețetă unui desert fără aluat 

În ultimii ani gospodinele încearcă tot felul de rețete pentru o masă bogată a sărbătorilor pascale. Pasca este desertul cel mai căutat în această perioadă, iar modul său de preparare diferă de al o gospodină la alta. Rețeta unei prăjituri de pască simplă și rapidă constă în ingrediente bine cântărite și atent selecționate. Avem nevoie de: 1 gk de brânză de vaci, moale și cremoasă, 250 g de zahăr, 7 ouă, 175 g de unt topit și răcorit, o esență de vanilie, 5 linguri de făină albă, 3 linguri de griș de grâu, o linguriță de praf de copt și 2 linguri de lapte praf. 

Brânza se trece prin sită sau se pisează cu ajutorul unui blender vertical, albușurile se separă de gălbenușuri  și se adaugă peste brânza de vaci. Se amestecă cu gălbenușurile, untul topit, zahărul, esența de vanilie și sarea. Se folosește un tel sau o spatulă ca să se încorporeze ingredientele.

pasca fara aluat cu elemente de decor floral
Pasca simplă și rapidă, soluția unui desert îndrăgit de toată familia la masa de Paști

Se adaugă făina, grișul și la alegere, stafide sau semințe. Albușurile se bat spumă tare cu mixerul și se adaugă 2 – 3 etape albușurile și se amestecă ușor de jos în sus.

Compoziția se toarnă într-o formă de copt cu diametrul recomandat de 28 de cm și se pune tava la copt pentru o oră la 160 de grade. După ce s-a rumenit, se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Această pască simplă și ușoară de gătit se servește rece, alături de un pahar de lapte cald, cu zahăr pudră pe deasupra, sau ciocolată, după gust. 

masa de pasti
Ouăle de Paști pictate manual, drobul de miel, sarmalele sau ciorbele sunt preparate care nu lipsesc de pe mesele românilor în prag de sărbătoare

Masa tradițională de Paști: Alimente pe care le întâlnim pe mesele românilor 

Ouăle de Paști pictate manual, drobul de miel, sarmalele sau ciorbele sunt preparate care nu lipsesc de pe mesele românilor în prag de sărbătoare. Gospodinele pregătesc cu fast mesele bogate și îmbelșugate de Paști printre care și pasca simplă și rapidă, cu aluat fraged și pufos, cu brânză și ciocolată sau cu aluat de pandișpan

Friptura de miel, rulada din carne de porc, salata cu de toate și cozonacii sunt felurile principale de mâncare pe care românii le preferă la aceste mese festive. 

masade pasti
Friptura de miel, rulada din carne de porc, salata cu de toate și cozonacii sunt felurile principale de mâncare pe care românii le preferă la aceste mese festive

Oul a fost asociat cu renașterea, cu începuturile, apoi cu Învierea Domnului. La începuturi, culoarea roşie făcea referire la sângele pe care Mântuitorul l-a vărsat pentru omenire, viaţa şi jertfa făcută de Hristos pe Cruce. Mielul sau oaia întruchipează animalul de sacrificiu, inocenţa, blândeţea şi puritatea.

Lumânarea aprinsă este semn al luminii în toate culturile, simbolizează o viaţă dedicată iubirii unice, iar topirea sugerează suferința și sacrificiul.  

Pasca este un simbol al jertfei pe care Hristos a adus-o credincioșilor prin răstignirea sa pe cruce.
Adauga un comentariu