Culinar

Paste carbonara, rețeta lui Florin Dumitrescu: Secretele unui gust senzațional!

Publicat: 20 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Paste carbonara rețeta lui Florin Dumitrescu Secretele unui gust senzațional
Chef Florin Dumitrescu a învățat să prepare paste carbonara de la mari maeștri bucătari italieni

Cine a fost măcar o dată în Italia nu se poate să nu fi încercat delicioasele paste carbonara. Iar cei care doresc să le gătească după rețeta tradițională nu trebuie să facă altceva decât să urmeze pas cu pas rețeta lui chef Florin Dumitrescu.

De altfel, simpaticul jurat de la „Chefi la cuțite“ a împărtășit cu toată lumea, pe pagina sa de Facebook, cu mse fac pastele carbonara ca în Italia.

Mulți au fost surprinși să afle că în aceste delicioase paste nu se pune smântână și că e nevoie de doar câteva ingrediente pentru un gust senzațional.

chef Florin Dumitrescu prepară carbonara

Secretele dezvăluite de chef Florin Dumitrescu

Într-un videoclip postat pe Youtube, chef Florin Dumitrescu a făcut publice toate secretele pe care le-a aflat chiar el de la marii bucătari italieni.

De la ingredientele necesare și până la modul de preparare au fost dezvăluite de simpaticul chef Florin Dumitrescu.

Pentru a avea parte de gustul tradițional al pastelor carbonara, chef Florin Dumitrescu recomandă ca pastele să fie fierte conform indicațiilor. Un alt mare secret al simpaticului bucătar este acela că prăjește baconul în puțin ulei de măsline, după care trebuie turnată puțină din apa în care au fiert.

chef Florin Dumitrescu în bucătărie

Pentru ca pastele să iasă excelent, bucătarul recomandă gospodinelor doar folosirea gălbenușului de la ou, alături de baconul uscat și sărat sau pecorino.

Acestea sunt trucurile pe care marele chef Florin Dumitrescu le-a împărtășit tuturor celor care vor să-și facă singuri acasă niște paste carbonara la fel cum se face în Italia.

chef Florin Dumitrescu în bucătărie

Paste carbonara, rețeta lui Florin Dumitrescu: Ingredientele adevăratului gust italian

Pentru prepararea pastelor carbonara, chef Florin Dumitrescu folosește aproximativ 400 de grame de bacon sau kaiser afumat, 100 de grame de parmezan ras, un ou, spaghete fierte, ulei de măsline, sare și piper. Florin Dumitrescu obișnuiește ca baconul sau kaiserul afumat să-l tăie cubulețe, după care să-l călească în uleiul de măsline, într-o tigaie bine încinsă în prealabil.

Separat, chef Florin Dumitrescu amestecă oul cu parmezanul ras până capătă aspectul unei paste destul de cremoase.

chef Florin Dumitrescu

Legat de prepararea pastelor, Florin Dumitrescu spune că este bine să respectăm indicațiile de pe ambalaj și să fim atenți la întregul proces de fierbere.

Când sunt fierte, pastele se toarnă în tigaie peste baconul cu sos. Se amestecă bine, se oprește focul și se pune gălbenușul de ou și se rade parmezanul. La final, chef Florin Dumitrescu amestecă bine și condimentează cu piper proaspăt măcinat.

Fanii lui chef Florin Dumitrescu au fost extrem de încântaţi de reţetă şi l-au rugat să le mai ofere şi altele.

chef Florin Dumitrescu prepară carbonara

Rețetă învățată de la maeștrii bucătari italieni

Demn de precizat este faptul că reţeta de paste carbonara provine din regiunea Lazio şi este una din cele mai cunoscute şi iubite reţete italieneşti.

În mod normal, italienii preferă să folosească pentru această rețetă spaghete, dar se pot folosi şi alte tipuri de paste, de exemplu fettucinne, rigatoni sau linguine.

De precizat este faptul că juratul de la „Chefi la cuțite“ a plecat în 2007 în Italia pentru a se perfecționa în arta culinară, unde a lucrat la un restaurant unde singur trebuia să facă 800 de porții de paste pe zi.

Pe urmă, s-a angajat la un hotel unde alături de șeful bucătar făcea mese pentru 250 de persoane.

După 3 ani, a revenit în România și s-a angajat la un restaurant din București. Din 2012, chef Florin Dumitrescu a debutat în show-ul culinar de la Pro TV, „Masterchef“, alături de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Din 2016, Florin Dumitrescu, alături de cei doi buni prieteni ai săi, a trecut la Antena 1, unde și în prezent este jurat al show-ului culinar „Chefi la cuțite”.

Adauga un comentariu