Culinar

Paste din dovleac, cu parmezan și usturoi

Publicat: 12 feb. 2021
Paste facute din dovleac si servite in coaja de dovleac
Aceste paste sunt mai sănătoase și mai bune pentru siluetă, întrucât nu sunt făcute din făină

Diversifică-ţi meniul zilei. Renunţă la ce te îngrăşa şi alege mâncărurile mai sănătoase şi mai bune pentru organism! Astăzi avem în meniu paste din dovleac, cu parmezan şi usturoi.

Este o reţetă foarte uşoară, dar trebuie să ai puţină răbdare cu pulpa dovleacului. Când aceasta e bine făcută, trebuie să o tai pe lungime. Mai jos găseşti lista de ingrediente pentru paste din dovleac.

Ingrediente:

  • dovleac
  • 3-4 căţei de usturoi
  • parmezan
  • 1 dovleac
  • unt sau ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare

Mod de preparare paste din dovleac:

Mai întâi trebuie să încingi cuptorul la 190-200 de grade Celsius. Spală dovleacul şi taie-l pe lungime. Ai grijă cum îl manevrezi, întrucât e mai greu de tăiat. Scoate seminţele din el, dar şi partea toasa din pulpa. Pentru acest lucru e bine să foloseşti o lingură.
Pune jumătăţile de dovleac într-o tavă de copt, cu faţa în jos. Toarnă o cană de apă în tavă şi bagă totul în cuptor. Dacă e un dovleac mai mic, verifică-l după 25-30 de minute. Dacă însă e mai mare, lasă-l 30-45 de minute.

Dovleacul e gata în momentul în care furculiţa aproape că trce prin el. Pulpa trebuie să se desprindă uşor de coajă. Dacă ţi se pare că totuşi nu e suficient de moale, mai lasa dovleacul în cuptor maxim 20 de minute.
Scoate apoi dovleacul şi taie-l în fâşii foarte subţire, ca paştele. O poţi face inclusiv cu furculiţa.

După ce ai terminat cu pupa dovleacului, căleşte uşor usturoiul în ulei de măsline sau în unt. Presara puţin pătrunjel tocat mărunt, apoi adăugă pastele făcute din dovleac. Ia de pe foc, presara nişte sare şi râde din plin parmezan deasupra.
Adauga un comentariu