Actualitate

Paste fără restricţii. Dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: „Nimeni nu vrea restricţii, toată lumea vrea relaxări”

Publicat: 21 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Paste fără restricţii. Dr. Alexandru Rafila ministrul Sănătăţii Nimeni nu vrea restricţii toată lumea vrea relaxări
Paștele Ortodox se va sărbători în acest an fără restricții anti-Covid-19. Ministrul Alexandru Rafila a făcut anunțul

Cine nu doreşte un Paste fără restricţii pe teritoriul României. Ministrul Sănătăţii, medicul Alexandru Rafila, susţine că măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus vor fi ridicate treptat. Măsurile de relaxare se vor lua pe parcursul mai multor etape pentru a se vedea impactul pe care-l cauzează.

De asemenea, fostul reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că sărbătorile pascale vor fi cu relaxări, iar în toamna totul ar putea reveni la normal.

Paste fără restricţii. Ministrul Sănătăţii, despre măsurile de relaxare

Astăzi, 21 februarie 2022, ministrul Alexandru Rafila a făcut o declaraţie de presă în ceea ce priveşte situaţia actuală în România şi relaxarea măsurilor anti-Covid-19. Ministrul Sănătăţii a transmis că în perioada imediat următoare se va renunţa la purtarea măştii în exterior, însă excluzând spaţiile aglomerate. Odată cu renunţarea la restricţii, romanii pot avea sărbători pascale liniştite ca odinioară.

Oficialul a ţinut să adauge că activitatea econimica, socială normală şi organizarea diverselor activităţi pot fi reluate odată cu implementarea măsurilor de relaxare.

„Ne dorim să avem un calendar clar, care să țină cont de niște indicatori măsurabili și care să permită o reluare și sustenabilitate”, a spus ministrul.

Măsurile de relaxare, ridicate treptat de pe teritoriul României

Deputatul Partidului Social Democrat afirma că în prezent indicatorii din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă au înregistrat scăderi constante. Astfel, în acest context măsurile de relaxare trebuie să fie luate gradual pe 2 sau chiar 3 etape. Alexandru Rafila susţine că dacă masca de protecţie nu se va mai purta în exterior, se va vedea rapid impactul asupra cazurilor de Covid-19. În schimb, dacă se scot toate măsurile va exista un risc considerabil în ceea ce priveşte creşterea numărului de infectări.

„Nimeni nu vrea restricții, toată lumea vrea relaxări și noi vrem acest lucru, dar lucrul ăsta trebuie făcut echilibrat și ținând cont de ceea ce se întâmplă în spitalele din România. În continuare trebuie să vedem un timp cum funcționează măsurile. Eu sper să fie cât mai puține etape de relaxare”, declară Rafila.

Ce se va întâmpla cu pandemia din toamnă acestui an

În intervenţia să, dr. Rafila afirma că mai sunt doar câteva săptămâni care trebuie depăşite cu răbdare. Jurnaliştii l-au interpelat ce se va întâmpla din toamnă cu cazurile Covid-19. Ministrul Sănătăţii a răspuns că deciziile trebuie puse în balanţa pentru a nu apărea un alt nou val pandemic.

„Noile tulpini apar în permanență, dar nu au putere, adică nu reușesc să aibă o transmisibilitate care să pună probleme. Deocamdată nu știm dacă vor fi sau nu transmisibile. Sigur că putem pune pe hârtie un astfel de scenariu, dar nu cred că ar trebui să punem problema unui nou val pandemie. El va exista, dar nu va pune probleme sistemului de sănătate public”, a conchis dr. Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila susține că în acest an vom avea un Paște fără restricții impuse împotriva noului coronavirus. Reamintim faptul că Sfintele Sărbători Pascale pică pe 24 aprilie 2022, iar Paștele Catolic pe 17 aprilie 2022. Ca de obicei, românii vor respecta cu sfințenie o serie de tradiții și obiceiuri.

Adauga un comentariu