Actualitate

Pastilă împotriva Covid-19, pe care să o luăm singuri, acasă. Va fi disponibilă în 2021

Publicat: 30 apr. 2021
O pastilă ar putea fi salvarea supremă împotriva coronavirusului. Compania Pfizer, care a produs și primul vaccin împotriva virusului Sars Cov 2, anunță că lucrează la un astfel de medicament care să combată boala cauzată de acest virus, în stadiile sale incipiente

Este vorba despre o pastilă antivirală, administrată pe cale orală, care ar putea fi gata și disponibilă oamenilor până la finalul acestui an. Pfizer se așteaptă ca pastila să fie eficientă pentru mai mute forme ale coronavirusului. Medicamentul ar putea fi salvarea celor depistați cu virusul Sars Cov 2, la debutul bolii.

Până acum, medicamentul a fost testat pe animale. Nu au fost identificate riscuri semnificative sau evenimente de siguranță care se îngrijoreze în vreun fel. Pastila împotriva coronavirusului nu a provocat efecte secundare la nici unul dintre nivelurile de dozare care vor fi utilizate în studii clinice, adică pe oameni scrie presa străină.

În același timp, compania testează un antiviral care se injectează intravenos. Totuși, atenția Pfizer se concentrează pe antiviralul sub formă de pastilă pentru că oferă mai multe avantaje. Beneficiul major se referă la faptul că astfel oamenii pot evita drumul la spital, sau la un alt furnizor de servicii medicale, pentru a primi tratamentul.

Pastilă împotriva Covid-19. Tratament simplu, fără deplasarea la spital

Producătorul de medicamente Pfizer lucrează în prezent la o pastilă anti-COVID care să poată fi administrată pe cale orală. Această pastilă antivirală ar putea fi disponibilă publicului larg până la sfârșitul acestui an, a declarat CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, într-un interviu acordat CNBC.

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla.

Pastila face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, care funcționează prin atașarea de enzimele virale și împiedică replicarea coronavirusului în căile respiratorii.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

În luna martie a acestui an Pfizer a anunțat începerea fazei preliminare a testării în SUA a unui medicament antiviral împotriva COVID-19, administrat pe cale orală și care ar putea fi prescris pacienților încă de la primele semne de infectare.

Tratamentul candidat, denumit PF-07321332, este o un inhibitor de protează care să fie administrat sub forma unei pastile ce ar împiedica replicarea coronavirusului în celule. Potrivit companiei Pfizer, inhibitorii de protează au fost eficienți în tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și virusul hepatitei C, atât singuri, cât și în combinație cu alte antivirale.

Adauga un comentariu