Actualitate

Pastila lui SRS

Publicat: 01 dec. 2020
Sorin Roșca Stănescu
Iată „Pastila lui SRS” de la 1 decembrie 2020:

La mulți ani!

Guvernul Orban a luat bătaie. Reprezentanții săi au fost înarmați cu girofaruri, bastoane, uniforme și procese verbale de amenzi. Oastea Domnului, cu icoane, flori și steaguri tricolore. Înfruntarea a avut loc de Sf. Andrei în comuna Ion Corvin, în locul sfânt în care, pentru prima dată, românii au fost creștinați de Apostolul Andrei. Executivul a luat o măsură aberantă și abuzivă, încercând să interzică pelerinajul. Invocând pandemia.

Înalt prea Sfinția Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului s-a opus, apărând drepturile credincioșilor. A stat ca o stâncă în fața autorităților. Atât de ferm, atât de neclintit, încât reprezentanții Ministerului de Interne au dat înapoi. Cu o înțelepciune câștigată în ultimul moment, Marcel Vela a rupt discret cordoanele Poliției și Jandarmeriei, lăsându-i pe pelerini să treacă.

Cerbicia lui Ludovic Orban a fost înfrântă. Nici nu se putea altfel. S-a confruntat un Guvern care abia se ține în balamalele de un an, cu Sfânta Biserică Ortodoxă a României, care îi păstorește pe dreptcredincioși de 2000 de ani. Pentru a nu mai fi nevoit să pună coada între picioare și altă dată, Guvernul, oricare ar fi el, trebuie să învețe să negocieze cu Biserica. Aceasta este lecția.

Adauga un comentariu