Actualitate

Patriarhia cere redeschiderea bisericilor

Publicat: 06 mai 2020
Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu
Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu

Patriarhia Română cere redeschiderea bisericilor, deşi ne aflăm încă în perioada de stare de urgenţă impusă de pandemia de coronavirus.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că normalizarea vieţii sociale trebuie să includă şi dreptul oamenilor de a participa la viaţa religioasă, respectând măsurile de protecţie necesare.

Reprezentanţii bisericii mai spun că vor face demersuri pe lângă autorităţi, pentru redeschiderea lăcaşurilor de cult.

Ministrul de Interne Marcel Vela a spus luni seară, că redeschiderea bisericilor în plină pandemie de coronavirus trebuie gândită foarte bine şi a precizat că este nevoie şi de ajutorul Bisericii Ortodoxe Române (BOR) în acest caz.

„La biserică, în general, merg persoane de o anumită categorie de vârstă. Sunt persoane vulnerabile care simt nevoia să meargă la biserică şi atunci trebuie gândit foarte bine, dacă nu cumva există riscul de infecţie în această primă fază. Biserica şi preoţii au fost foarte riguroşi de Paşte, acum biserica trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, fără a fi speculat politic, să vedem ce putem face”, a spus Marcel Vela.

Comentarii
  • Ce fata de cioclu are.
    Sunteti nebuni, scolile inchise, universitatile inchise, molurile inchise si numai voi vreti si faceti presiuni sa redeschida bisericile care sunt frecventate, preponderent, de persoane in varsta care sunt si cele mai vulnerabile in fata acestui virus.
    Sunteti mana-n mana cu Christine Lagarde care declara cand era sefa FMI ca sunt prea multi batrani care numai consuma si nu produc.
    Pentru avarismul vostru pentru bani puneti batranii si nu mumai pe ei in pericol.
    Urat din partea voastra.

Adauga un comentariu