Actualitate

Patriarhia Română, despre redeschiderea bisericilor: „BOR va face demersuri fireşti”

Publicat: 05 mai 2020

Biserica Ortodoxă Română își arată dorința în ceea ce privește reluarea slujbelor religioase la care să participe și credincioșii. Astfel, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a precizat că BOR va face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căi raționale.

„Biserica Ortodoxă Română, ca și celelalte culte religioase din România/ Europa, (va) face demersuri firești și riguros argumentate pe lângă autorități, pentru a găsi împreună căile raționale de întoarcere graduală, precaută, dar grabnică la starea de normalitate: revenirea oamenilor, cu respectarea măsurilor de protecție necesare, inclusiv la exercitarea dreptului fundamental la viața religioasă publică, adică în biserici”.

Ordonanța militară numărul 2 adoptată în 21 martie a prevăzut măsuri stricte pentru organizarea nunților, botezurilor sau înmormântărilor.

De la acea dată, Conform documentului, actele religioase au fost oficiate de preoți doar dacă la ele participau cel mult 8 persoane.

De asemenea, ordonanța a prevăzut că preoții să poată oficia slujbe online, din biserică, fără enoriași. În acest mod s-au desfășurat și slujbele de Paște.

Adauga un comentariu