National

Patriarhul României a votat la alegerile parlamentare

Publicat: 06 dec. 2020

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat votul în jurul orei 17:00 la secția cu numărul 662, din cadrul Școlii gimnaziale Ienăchiță Văcărescu din București.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel venit la secţia de votare cu mască de protecţie. Este singura ieşire publică din ultima perioadă a înaltului prelat.

Cei prezenţi la vot la secţia nr 663 din cadrul Școlii gimnaziale Ienăchiță Văcărescu din București, au primit iconiţe din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, notează ziarullumina.ro

Secțiile de votare din țară sunt deschise până la ora 21:00

Ziua de 6 decembrie este pentru România ziua alegerilor parlamentare, românii fiind aşteptaţi la urne pentru a‑şi alege deputaţii şi senatorii din Parlamentul României pentru următorii patru ani.

Secțiile de votare au fost deschise începând cu ora 7:00, iar cetăţenii care au împlinit vârsta de 18 ani şi‑au putut exprima dreptul la vot până la ora 21:00, când secțiile au fost închise.

Aceștia au putut vota la secțiile la care au fost arondați, având la ei actul de identitate și purtând mască de protecție.

ÎPS Laurenţiu Streza a cerut iertare credincioşilor: „Biserica este astăzi marginalizată, este hulită”

IPS Laurenţiu Streza, s-a arătat nemulţumit, duminică, la slujba de Sfântul Nicolae, din cauză că credincioşii au fost nevoiţi să aştepte afară, în frig, în condiţiile în care „catedrala poate cuprinde o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa”.

„Iubiti credincioşi, vă rugam să intraţi în biserică, respectând acele reguli, care sunt impuse, mai ales astăzi, în ziua de votare. Mergeţi pe rând, cu toţii, veniţi să primiţi sfintele taine.

V-am aşteptat aici, pentru ca să vă cerem iertare, pentru că a trebuit să staţi în frig, afară, deşi catedrala noastră poate să cuprindă o mare mulţime de credincioşi, respectând întru totul distanţa. Avem însa bucuria cea mare acestui îndoit praznic”, a spus mitropolitul Ardealului, în predica de duminică.

Și Emil Boc a votat duminică

Primarul din Cluj-Napoca Emil Boc a anunțat, imediat ce a ieșit de la urne, că se va vaccina public dacă va fi posibil. Edilul și-a încheiat declarația cu o parafrazare din Petre Țuțea: „Am votat cu mâna dreaptă, cu mâna stângă nici cruce nu pot să îți faci, darămite să dezvolți o țară”, conform Mediafax.

Emil Boc i-a invitat pe clujeni la urne, afirmând că nu este risc de contaminare: „Îi invit pe clujeni să vină la vot. Democrația are nevoie de fiecare dintre noi. Fără prezența noastră, democrația este slabă. Am votat cu partidul locurilor de muncă, cu partidul împotriva sărăciei, cu partidul investițiilor și al fondurilor europene. Am votat cu partidul care arată respect și susținere pentru proiectele Clujului”.

Referindu-se apoi la pandemie, Emil Boc a afirmat că din fericire pe municipiul Cluj-Napoca a scăzut sub 7 la mie.

„Sunt convins că apariția vaccinului va ajuta și mai mult ca viața noastră să se apropie de normalitate. Personal susțin vaccinul, mă voi vaccina public dacă va fi posibil. Invit pe toți să o facă. Mă vaccinez în primul rând pentru că am încredere în experți, am încredere în Uniunea Europeană. Acest vaccin este validat de Uniunea Europeană, iar Uniunea Europeană nu validează orice și oriunde și oricând. De aceea s-a așteptat atât, ca să fim în siguranță”, a declarat primarul.

Edilul a adăugat că în Cluj-Napoca au fost deja identificate locațiile pentru vaccinare.

Apoi, Boc a vrut să ofere presei numărul cererilor de urnă mobilă, citindu-le de pe telefon. „Nu mă recunoaște telefonul cu mască”, a spus acesta.

Boc și-a încheiat declarația cu o parafrazare din Petre Țuțea: „Am votat cu mâna dreaptă, cu mâna stângă nici cruce nu pot să îți faci, darămite să dezvolți o țară”.

Comentarii
  • Muahaha !, ” biserica este marginalizata si hulita ” pai la cate scandaluri homosexuale , la cati bulangii prin manastiri si seminare si cand absolut toti popii jefuiesc populatia financiar , cand toti pochii alearga dupa limuzine, vile si bani , cant insuti tu marele capo di tuti capi ceri spagi, taxe si plocoane de milioane de euro si cand toti pochii la un loc umbla intoliti in kile de aur la ce va asteptati ?, bai securistule lacom de averi lumesti , cand vreodata in Sfanta Scriptura ai gasit scris ca Isus purta ceva de aur ?, sarlatani nesimtiti !, sunteti niste hoti nasatui cu totii !

Adauga un comentariu