Actualitate

Patronul firmei care a făcut deratizarea blocului din Timișoara a fost reținut

Publicat: 19 nov. 2019

Patronul firmei care a făcut deratizarea şi dezinsecţia blocului din Timişoara în care au murit trei oameni a fost reţinut pentru ucidere din culpă. Măsura a fost luată după o noapte întreagă de audieri.

Între timp, la mai bine de 48 de ore de la acţiunea de deratizare specialiştii încă au identificat, în aerul din imobil, o substanţă neurotoxică. Aseară, autorităţile au intrat din nou în alertă chimică şi au evacuat încă un bloc din Timişoara.

Reprezentantul firmei a fost reținut pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de substanțe toxice. El va fi adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș, ancheta fiind preluată de către procurori.

„În cauză există suspiciuni că intoxicaţia ar fi survenit ca urmare a unei deratizări. Aceasta a fost realizată cu scurt timp înainte la imobilul respectiv. Prin procesul verbal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara (ora 15,30) s-a dispus sesizarea din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în baza articolelor din mas-media. (…) Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus preluarea cauzei, având în vedere gradul de complexitate al acesteia. În cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. (…)”, arată Violeta Filip, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, într-un comunicat.loading...

Adauga un comentariu