Prima pagină » Titlurile zilei » Patronul firmei de construcții Inbit s-a reorientat după ce a picat afacerea imobiliară! Vrea o clinică medicală pe bulevardul C.A. Rosetti – FOTO

Patronul firmei de construcții Inbit s-a reorientat după ce a picat afacerea imobiliară! Vrea o clinică medicală pe bulevardul C.A. Rosetti – FOTO

15 mart. 2023, 02:00, 4 ,
Ciprian BOARU, în Titlurile zilei

O nouă clinică medicală urmează să fie amenajată pe bulevardul C.A. Rosetti din municipiul Iași. Investitor este Andrei Târnovanu, patronul firmei de construcții Inbit SRL. Afaceristul deja a construit o clădire pe o suprafață de teren de doar 200 de metri pătrați

Andrei Târnovanu, patronul firmei de construcții Inbit SRL, încearcă să valorifice o clădire construită pe C.A. Rosetti din municipiul Iași, la niciun kilometru de intersecția bulevardului cu strada Brândușa. Prin Invest Cons Prest SRL, altă societate controlată de afacerist, a demarat lucrările la o clădire cu regimul de înălțime P+2+3retras. Imobilul se află în curs de execuție. Terenul disponibil are o suprafață de doar 200 de metri pătrați.

Recent, Târnovanu a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Iași, pentru transformarea clădirii în clinică medicală. Terenul a fost achiziționat pe numele societății, în 2014, de la Cornelia Petrescu. De menționat că Andrei Târnovanu controlează mai multe firme, prin intermediul a doi asociați, Elena și Ana Maria Târnovanu. Mai mulți ani, terenul societății Invest Cons Prest SRL a fost pus sub sechestru de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași.

Apelat telefonic, Andrei Târnovanu nu a răspuns pentru a detalia proiectul de pe bulevardul C.A. Rosetti. La un moment dat, afaceristul a fost reclamat pentru că depozita deșeuri pe terenul Primăriei Popricani.

Patronul firmei de construcții Inbit s-a reorientat după ce a vrut un bloc de locuințe colective

Un alt proiect imobiliar din zona C.A. Rosetti aparține tot lui Andrei Târnovanu, patronul firmei de construcții Inbit SRL. La numărul 57, la intersecția cu strada Brândușa, nr. 61, afaceristul a solicitat avizarea unui proiect imobiliar pe o suprafață de teren de 729 de metri pătrați. Cererea a fost formulată în anul 2021. De precizat că zona este aglomerată de case, în special, iar traficul auto este intens.

Intenția afaceristului era de a ridica un bloc de locuințe colective cu regimul de înălțime P+4. Proiectul a fost analizat în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Însă beneficiarul a primit aviz nefavorabil, s-a considerat că proiectul nu este oportun pentru zona studiată prin Planul Urbanistic Zonal.

Proiect imobiliar vizavi de sediul DNA

Totodată, vizavi de sediul Direcției Naționale Anticorupție, de pe bulevardul menționat, a fost inițiat alt proiect mobiliar, ce aparține lui Ștefan Enășoaie, patronul firmei de instalații Ena Grup Construct SRL. Afaceristul a cumpărat un teren în suprafață de 574 de metri pătrați, pe care se afla și o casă bătrânească.

Casa era cunoscută ieșenilor după sculpturile expuse în curte de Leonard Istrate. După vânzare, acestea au fost recuperate de proprietar. În 2021, noul proprietar și-a manifestat intenția de a construi locuințe individuale, dar și un showroom.

Patronul firmei de construcții Inbit s-a reorientat după ce a picat afacerea imobiliară, dar rămâne de văzut ce va aproba municipalitatea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *