National

Patru angajați de la un liceu au aflat că s-au infectat în prima zi de școală. Cursurile se vor ține exclusiv online

Publicat: 15 sept. 2020
Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa
Patru angajați de la Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa au aflat că s-au infectat în prima zi de școală

Patru angajați de la un Liceul Teoretic „Ovidius“ Constanţa au aflat că s-au infectatcu COVID-19 în prima zi de școală. Liceul va trece la cursuri online. Angajații nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a transmis aseară, că în cursul acestei zile a fost informat de cazurile de COVID-19 de la Liceul Teoretic Ovidius.

„Am fost informaţi că la Liceul Teoretic Ovidius Constanţa patru angajaţi sunt cazuri confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Aceştia nu au intrat în contact cu elevii unităţii de învăţământ, doi fiind deja spitalizaţi de săptămâna trecută, alţi doi (personal didactic auxiliar) primind confirmarea în această seară, nefiind prezenţi astăzi în şcoală”, a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanța.

Patru angajați de la un liceu au aflat că s-au infectat în prima zi de școală

În comunicat se mai arată că în Liceul Teoretic Ovidius Constanţa se va propune aplicarea scenariului 3, adică se vor ține cursurile exlcusiv online.

„La propunerea şcolii, pe data de 15 septembrie, se va aproba punerea în aplicare a scenariului 3 de funcţionare a unităţilor sau a instituţiilor de învăţământ preuniversitare.

Din cele 515 unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa, 223 au început şcoala în scenariul 1 (participarea directă, „faţă în faţă”), 285 – scenariul 2 (atât participare directă, cât şi on-line, alternativ: scenariul „hibrid”), iar 7 – scenariul 3 (participare numai on-line).

Din cele şapte, doar la o grădiniţă şi o şcoală, ambele din comuna Cuza Vodă, a fost luată această măsura din cauza cazurilor de COVID-19, în celelalte situaţii fiind vorba de unităţi de învăţământ unde nu se încheiaseră lucrările de reabilitare“, spun reprezentanții ISJ Constanța.

La Voinești, conducerea unității de învățământ are COVID-19!

În comuna ieșeană Voinești, conducerea unității de învățământ „Ioanid Romanescu“ are COVID-19. Directorul unității de învățământ a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Directorul adjunct s-a testat și a ieșit negativ,  în timp ce secretarul școlii urmează să facă testarea COVID-19.

La acest moment, Direcția de Sănătate Publică Iași va declanșa o anchetă epidemiologică la unitatea de învățământ din Voinești.

Nu se pune problema suspendării cursurilor deoarece prevederile Ministerului Educației, coroborate cu cel ale Ministerului Sănătății, vorbesc despre această posibilitate doar în cazul în care un elev și până la trei dintre aceștia sunt infectați cu COVID-19. Doar în acea situația se ia această decizie.

În funcție, de evoluția anchetei epidemiologice, se va decide dacă se vor suspenda sau nu cursurile.

Un profesor a fost depistat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi“

Un profesor a fost depistat pozitiv la Colegiul Tehnic „Ghe. Asachi“. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean au anunțat că există un profesor a fost depistat pozitiv cu COVID-19, însă nu au oferit mai multe detalii. La Colegiul „Ghe. Asachi“ a fost demarată o acheta epidemiologică.

Din câte se pare, profesorul confirmat cu COVID-19 ar fi stat două ore la ședința de consiliu a Colegiului Ghe. Asachi“, la care au paticipat peste 70 de colegi.

Inspectoratul Școlar Județean Iași a anunțat că nu se pune problema amânăriii deschiderii școlii și se va acționa așa cum a decis conducerea Colegiului.

Reprezenanții Direcției de Sănătate Publică Iași urmează să decidă dacă elevii de la Colegiul „Asachi” vor începe orele luni, pe 14 septembrie, sau cursurile se vor face exclusiv online.

 

Adauga un comentariu