În 30 octombrie se împlinesc patru ani de la tragedia din Clubul Colectiv, unde pe loc şi-au pierdut viaţa 26 de tineri, numărul total de decese ajungând ulterior la 65.
Numărul total de persoane vătămate fizic dar şi ca interese în urma tragediei de acum patru ani este de 139 de oameni, rude, părinţi dar şi victime directe ale incendiului. În dosar s-au constituit părţi civile şi 11 spitale şi cinci instituţii.
Instanţa audiază de termene bune aceste persoane pentru a povesti în detaliu cum a fost afectată viaţa privată sau de familie a acestora de ceea ce reprezintă cea mai mare tragedie de acest fel din România.
Astfel, la termenul de joi al procesului judecătorul de caz va audia un lot de părţi vătămate şi le va întreba ce pretenţii au de la statul român sau de la cei judecaţi în acest dosar, respectiv patronii clublui, artificeirul şi foştii pompieri care trebuiau să asigure controlul PSI la unitatea publică.
Nu acelaşi lucru se întâmplă şi la parchetul instanţei supreme unde procurorii au în lucru din octombrie 2016 o amplă plângere a asociaţiei Colectiv în care este acuzată modalitatea de intervenţie în timpul tragediei şi factorii politici din fruntea ministerului Sănătăţii de la acea vreme.
De câteva zile PICCJ a chemat la audieri în acest dosar persoane relevante, precum pe Raed Arafat sau pe fostul ministru Nicolae Bănicioiu.
Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu nu s-a prezentat la audieri în vreme ce şeful DSU Raed Arafat a fost dar nu a dat declaraţie la acest moment fiind amânată audierea sa.
Acuzaţiile în acest dosar de cercetare sunt de neglijenţă şi ucidere din culpă.
Printre cei care şi-au pierdut viaţa în urma tragediei erau artişti, fotografi, jurnalişti, olimpici şi studenţi. Ulterior, la un an şi nouă luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanţul total la 65.