Eveniment-Social

Patru elevi din judeţul Iaşi s-au calificat în lotul naţional extins de informatică!

Publicat: 26 apr. 2021
Elevii participă zilele acestea la probele de baraj prin care se pot califica la olimpiadele internaţionale. Participarea se organizează pe scenariul "online instituțional", din Facultatea de Informatică, cu profesori supraveghetori şi înregistrarea video a participării, ecranului concurenților, audio etc.

Ei participă zilele acestea la probele de baraj prin care se pot califica la olimpiadele internaţionale. Participarea se organizează pe scenariul „online instituțional”, din Facultatea de Informatică, cu profesori supraveghetori şi înregistrarea video a participării, ecranului concurenților, audio etc.

Elevii sunt:
Cozma Tiberiu, clasa 8a, Colegiul Naţional Iaşi, Iaşi
Andrei Boacă, clasa 9a, Colegiul Naţional „Emil Racoviţa” Iaşi
Alexandru Gheorghies, clasa9a Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași
Matei Chiriac, clasa 11a, Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Iaşi

Anul acesta olimpiada a fost organizată de Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică, https://www.sepi.ro/osepi, comunitatea de profesori şi studenţi foşti olimpici internaţionali care fac parte din comisia naţională tradiţională.

Este un număr record de elevi ieşeni calificaţi în lot în aceelaşi an, le dorim mult succes anul acesta dar şi în anii următori, în special având în vedere că doi elevi de clasa a 9a sunt calificaţi în lotul de liceu, concurând cot la cot cu elevii din toate clasele 9-12.

„Succes! Felicitări tuturor, felicitări dragilor noștri calificați în lot – Alexandru Gheorghies (clasa a IX-a F, LIIS) și Matei Chiriac (clasa a XI-a A, LIIS)! Felicitări din inimă coordonatorilor – profesorilor minunați de informatică – Cornelia Ivașc, Mirela Țibu, Simona Iuscinschi, Ionel Maftei, Oana Butnărașu! Alese mulțumiri și toată prețuirea noastră se îndreaptă către Facultatea de Informatică Iași, UAIC care todeauna a susținut excelența din LIIS, către dl decan conf. dr. Adrian Iftene, către dl dr. Paul Diac!”, a transmis prof. dr. Adina Romanescu, managerul Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

Adauga un comentariu