Economic Local

Patru firme din Iași vor executa lucrările de extindere a rețelelor de canalizare din trei localități. Valoarea contractului este de peste 24 de milioane de lei

Publicat: 20 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru firme din Iași vor executa lucrările de extindere a rețelelor de canalizare din trei localități. Valoarea contractului este de peste 24 de milioane de lei
Peste 24 de milioane de lei vor fi cheltuite pentru lucrările la canalizarea din 3 sate

Ungureanu Trans SRL, Riva Systems SRL, Conalid SRL și Proconstrid SRL sunt cele patru firme care vor executa lucrările de extindere a rețelelor de canalizare menajeră din trei localități din Iași.  Este vorba despre satele Cârniceni, Țigănași și Mihail Kogălniceanu

Pe data de 10 august 2023, procedura de licitație privind serviciile de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectivul „Extindere rețea de canalizare menajeră în satele Cârniceni și Țigănași și înființare rețea canalizare menajeră în satul Mihail Kogălniceanu, din comuna Țigănași” a fost publicată pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Asocierea dintre cele 4 firme din Iași a câștigat contractul de peste 24 de milioane de lei.

Patru firme din Iași vor executa lucrările de extindere a rețelelor de canalizare din trei localități

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), în trei sate din Iași vor fi demarate lucrări de extindere a rețelelor de canalizare. Valoarea contractului este de 24.913.193 de lei, fără TVA. Ungureanu Trans SRL, Riva Systems SRL, Conalid SRL și Proconstrid SRL sunt societățile care se vor ocupa de realizarea proiectului privind obiectivul „Extindere rețea de canalizare menajeră în satele Cârniceni și Țigănași și înființare rețea canalizare menajeră în satul Mihail Kogălniceanu, din comuna Țigănași”.

„Obiectul contractului vizează achiziția serviciilor de proiectare (faza proiect tehnic, detalii de execuție, asistență tehnică din partea proiectantului) și execuție lucrări de înființare rețea de canalizare menajeră în satele Cârniceni și Țigănași și satul Mihail Kogălniceanu în cadrul obiectivului de investiții «Extindere rețea de canalizare menajeră în satele Cârniceni și Țigănași și înființare rețea canalizare menajeră în satul Mihail Kogălniceanu, comuna Țigănași, județul Iași». Valoarea estimată a contractului este de 24.921.308,20 lei, fără TVA. Serviciile de proiectare au un cost de 270.000 de lei, fără TVA, lucrările au un cost de 24.651.308,20 lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin intermediul Programului Național de Dezvoltare «Anghel Saligny» derulat de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Durata contractului este de 26 de luni, din care maxim 2 luni (de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor de proiectare) pentru serviciile de proiectare și maxim 24 de luni (de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor) pentru execuție lucrări și servicii de asistență tehnică din partea proiectantului. Încheierea contractului de achiziție publică este condiționată de semnarea contractului de finanțare de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Comuna Țigănași în calitate de Autoritate Contractantă precizează că va încheia contract cu ofertantul câștigător numai în măsura în care fondurile necesare achiziției vor fi asigurate prin semnarea contractului de finanțare de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație.

Primăria din comuna Popeşti va cheltui peste 26 de milioane de lei pentru lucrările de canalizare

Primăria comunei ieşene Popeşti a publicat, pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice, în data de 14 octombrie 2023, procedura de licitaţie privind contractarea serviciilor pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din localitate. Data-limită pentru depunerea ofertelor a fost 17 noiembrie 2023, iar contractul se va desfăşura pe o perioadă de 24 de luni.

„Obiectivele viitorului contract contau în extinderea colectoarelor de canalizare în satele Popeşti, Doroşcani şi Hărpăşeşti, precum şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă în toate satele comunei în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă pentru popilaţie, accesul la serviciile de bază, precum şi asigurarea condiţiilor sanitare şi igienice corespunzătoare, pentru creşterea gradului de confort şi de sănătate al locuitorilor, pentru o protecţie mai bună a mediului şi pentru creşterea atractivităţii localităţii pentru investitorii de capital.

Viitorul contract contribuie la realizarea investiţiei «Extindere sistem de alimentare cu apă şi canalizare în comuna Popeşti, judeţul Iaşi», investiţie finanţată dprin fonduri din Bugetul de stat prin Programul Naţional de investiţii Anghel Salignz şi din bugetul local. Durata contractului este de maxim 24 de luni calendaristice de la ordinul de începere a lucrărilor de execuţie. Perioada de garanţie acordată lucrărilor este de minim 36 de luni calendaristice de la semnarea fără obiecţiuni a procesului verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit este de 26.831.264, fără TVA. Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu va cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse şi neprevăzute”, se arată în documentele publicate în cadrul procedurii de licitaţie.

Patru firme din Iași vor executa lucrările de extindere a rețelelor de canalizare menajeră din trei localități. Este vorba de Ungureanu Trans SRL, Riva Systems SRL, Conalid SRL și Proconstrid SRL, iar lucrările se vor desfășura în satele Cârniceni, Țigănași și Mihail Kogălniceanu.

Adauga un comentariu