Magazin

Patru moduri pentru a face din baia ta o oază de relaxare

Publicat: 06 dec. 2019

Baia este nu numai un spațiu intim, dar este și un ritual de relaxare, un spațiu sacru în care te „speli” de grijile și stresurile zilei și unde cauți o oarecare evadare, atât prin ​​mintea ta, cât și prin simțurile tale. 

Dacă vrei să te relaxezi mai mult atunci când petreci timp în baia ta, citește sfaturile de mai jos:

Diminuează luminile

Luminile slabe sunt perfecte pentru a spune minții și corpului că este timpul să te relaxezi și să te destinzi. 

Din păcate, nu toate băile vin cu un control al intensității luminilor. Așadar, când vine vorba de blocarea celor puternice, poți să ții cont de sugestiile de mai jos.

Un lucru pe care îl poți face este să tragi perdeaua de duș. Cu siguranță va bloca multă lumină și îți oferă un simț de intimitate și siguranță. 

De asemenea, poți aprinde uneori o lumânare și poți stinge de tot luminile, așa că singura sursă rămâne flacăra. O poți poziționa pe bateria de baie (dacă modelul ei îți permite acest lucru) sau pe marginea căzii.

Adaugă o aromă

Este binecunoscut faptul că aromaterapia poate face minuni pentru stres și anxietate. Rar poți face o baie fără să folosești sare sau ulei speciale, cu un miros care face toată diferența în starea ta de spirit.

Există o preferință generală pentru proprietățile relaxante ale lavandei, bergamotei și iasomiei, dar fă propriile cercetări și experimentează cu diferite parfumuri (uleiurile esențiale pot fi amestecate și pentru a-l găsi pe cel potrivit pentru ritualul tău de baie).

Muzica este mereu o idee bună de relaxare

Încearcă să asculți muzică atunci când citești sau faci altceva ca să te relaxezi în baie, preferința unor oameni de a le face pe amândouă este populară. Așadar, adăugarea unor melodii la ritualul tău este un alt mod de a face momentul mult mai plaăcut și interesant.

Soft jazz, ambient indie sau muzica clasică sunt alegeri perfecte pentru relaxarea în baie. Ține volumul scăzut – doar suficient pentru a-l auzi – și lasă-te dus/ă într-un loc de relaxare totală.

Dacă energia electrică și apa te îngrijorează, poți cumpăra o mulțime de boxe Bluetooth care sunt waterproof, astfel că nu trebuie să te îngrijorezi. În orice caz, poți asculta melodiile direct din difuzor mai degrabă, decât iPhone-ul sau iPod-ul care se poate uda.

Când ar trebui să planifici relaxarea

Cel mai important lucru pentru a te avea parte de o oază de liniște în baie este, probabil, să îți rezervi timpul. Acesta este un moment special, unul care nu poate fi grăbit. Nu-ți planifica timpul de relaxare în timp ce copiii stau pe capul tău sau când aștepți apeluri de afaceri importante. Întreruperile din acest ritual nu îl vor face deloc plăcut.

Baia înainte de somn – o soluție pentru a dormi profund

Încearcă să faci o baie cu câteva ore înainte de culcare, pentru ca trupul tău să absoarbă căldura și să se relaxeze într-o stare de somnolență potrivită. Această sugestie a ajutat multe persoane cu tulburări de insomnie de-a lungul anilor și, aparent, este o modalitate foarte bună de a-ți seta corpul pentru ora de dormit.

Acestea fiind spuse, nu lăsa pe nimeni să stea în calea relaxării tale. Apelurile importante sau alte griji pot fi amânate – închide ușa, ia o carte și deconectează-te.

 

Sursă foto: shutterstock.com

 loading...

Adauga un comentariu