Local

Patru pacienți, testați pozitiv cu Covid-19 la Institutul Regional de Oncologie Iași

Publicat: 26 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Patru pacienți testați pozitiv cu Covid-19 la Institutul Regional de Oncologie Iași
Nou focar la IRO Iași

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a 2 focare Covid-19 în Judetul Iaşi, astfel:

  1. AGENT ECONOMIC DIN IAŞI – 8 salariaţi.     

     Măsuri:

           Salariaţii pozitivi au fost fost izolaţi la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

  1. INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE – Sectia Chirurgie Oncologica I – 4 pacienţi.

           Măsuri:

           Pacienţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

           De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 7 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi:

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI – Secţia exterioară Şipote cronici I – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  un salariat şi 24 de pacienţi.

Măsuri:

           La testare s-a constatat ca s-a mai pozitivat 1 salariat. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

  1. CENTRUL REZIDENŢIAL PENTRU MAME ŞI COPII AFLAŢI ÎN DIFICULTATE ”FUNDAŢIA HECUBA” – a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus încă un beneficiar.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  13 beneficiari şi un salariat.

Măsuri:

           La ultima testare s-a mai pozitivat un beneficiar. Acesta a fost izolat în apartamentele alocate.

  1. ASOCIAŢIA UMANITARA „IL CHICCO”- au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 8 salariaţi si 17 beneficiari.

În cazul acestui focar, de la inceputul pandemiei au fost confirmate pozitiv 16 persoane (8 salariaţi şi 8 beneficiari).

Măsuri:

           S-au mai identificat cazuri noi la salariaţi şi beneficiari. Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi în centru, separat de beneficiarii negativi. Ancheta este în desfăşurare pentru identificarea contacţilor direcţi în unitate.

  1. CĂMINUL DE BĂTRÂNI SFINŢII CONSTANTIN ŞI ELENA – au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus încă 2 salariaţi şi 8 beneficiari.

În cazul acestui focar, de la inceputul pandemiei au fost confirmaţi pozitiv 8 salariaţi şi 18 beneficiari.

Măsuri:

           În cadrul monitorizării , au mai fost  depistaţi 2 salariaţi pozitivi şi 8 beneficiari. Cazurile pozitive sunt izolate la domiciliu (salariaţii), iar beneficiarii sunt izolaţi în centru. 

  1. INSTITUTUL DE PSIHIATRIE SOCOLA IAŞI  – Secţia III Acuţi (II barbaţi) – a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus încă un pacient.

           În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 16 salariaţi şi 7 pacienţi.

Măsuri:

           La retestare s-a mai depistat un pacient pozitiv. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor. S-a efectuat reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

  1. CENTRUL DE SERVICII SOCIALE „ION HOLBAN”- au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 2 salariaţi.

     În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  5 salariaţi.

Măsuri:

           La testare s-au mai pozitivat 2 angajati (un educator si un psiholog). Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

  1. DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI IAŞI – Sediul administrativ – a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 încă un salariat.

     În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv  14 salariaţi.

 Măsuri:

            În data de 26.11. 2020 a mai fost depistat pozitiv un salariat. Acesta a fost izolat la domiciliu şi s-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

Situația Covid-19 la nivelul județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, 26 noiembrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 18863 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 387 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

     Dintre persoanele confirmate pozitiv, 5291 au fost externate (cu 67 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă). 

     În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 3 decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 323.

     Referitor la gradul de ocupare al paturilor (inclusiv paturi ATI) din spitalele suport COVID-19, conform raportărilor, astăzi, 26 noiembrie 2020, sunt ocupate 575 de paturi, din care 65 sunt paturi ATI. In ceea ce priveste gradul de ocupare pentru paturile ATI, din cele 65, 9 sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, 18 la Spitalul Mobil Leţcani, 6 la Spitalul de Pneumologie, 5 la Spitalul Municipal Paşcani, 4 la Spitalul de Recuperare, 7 la Spitalul C.F. Iaşi şi 16 la Spitalul de Neurochirurgie. În momentul de faţă mai sunt libere 2 paturi, un pat ATI la Spitalul Municipal Paşcani si un pat la Spitalul de Recuperare.

     În spitalele suport COVID-19 mai sunt libere 150 de paturi: 9 paturi la Spitalul de Boli Infectioase, 16 la Spitalul Spitalul Mobil Leţcani, 6 paturi la Spitalul de Pneumologie, 25 de paturi la Spitalul Hârlău, 10 paturi la Spitalul C.F. Iasi, 5 la Spitalul Sf. Spiridon, 21 paturi la Spitalul Militar şi 58 de paturi la Spitalul CF Pascani. 

     În ceea ce priveşte Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate 4 paturi ATI. In momentul de faţă sunt 24 bolnavi confirmati pozitiv cu noul coronavirus care fac dializă pe staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. 

     La Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Elena Doamna” Iasi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, nu sunt ocupate cele două paturi ATI. 

     Conform datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, astăzi, 26 noiembrie 2020, un număr de 5004 de persoane se află în izolare, iar 3128 de persoane sunt carantinate la domiciliu. 

     Până în prezent, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a emis în total 16693 de decizii pentru persoanele aflate în izolare şi 18053 de decizii pentru persoanele aflate în carantină.

Adauga un comentariu